Хиляда евро средна работна заплата през 2022 година е постижима

...
Хиляда евро средна работна заплата през 2022 година е постижима
Коментари Харесай

Вижте с колко ще се увеличи средната работна заплата

Хиляда евро междинна работна заплата през 2022 година е постижима големина. Това значи най-малко по 4 процентни пункта напредък на брутния артикул (към момента 3,9%), всяка година растеж на продуктивността, отново не е неизпълнимо за пет години. И растеж на заплатите, който е най-високият от 35-те процентни пункта, които имаме сега, до 60. Това би трябвало да бъде поставено на масата, да бъде сложено като цели. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров, представен от Канал 3.

По данни на Национален статистически институт междинната брутна месечна работна заплата за юли тази година е 1039 лв., за август - 1008 и за септември - 1064 лв.. Думите на президента на КНСБ са във връзка основаването на Европейски обществен дирек за обществени права. Според Димитров това ще се отрази позитивно на приходите в България, както и на качеството на образованието. За петък е планувано сключване на разгласа за основаването на подобен дирек от ръководителите на страните-членки. Според заложеното ще се покачат работните места и ще се подобрят изискванията на труд и обществената протекция.

" Ние си представяме, че стълбът ще бъде мощен катализатор за догонване, изключително що се отнася до по-изостаналите държави-членки, каквато е България.Очакванията от самодейността са в страните-членки да се вкарат минимални стандарти за заплати, обезпечен приход и трудови права ", добави Пламен Димитров.

тагове междинна работна заплата пламен димитров кнсб
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР