Хиляда души от Банско ще бъдат тествани за наличие на

...
Хиляда души от Банско ще бъдат тествани за наличие на
Коментари Харесай

Тестването в Банско започва от лекарите и полицаите

Хиляда души от Банско ще бъдат тествани за съществуване на вирусна зараза и построени антитела против Covid-19. Това разгласи на брифинг кметът на общината Иван Кадев , представен от БНР.

В момента се основава организация за всеобщия скрининг.

Припомняме, че по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов заяви, че е разпоредил масирани проби в Банско.

След извършени диалози с Националния действен щаб и Районната здравна ревизия, общинският спешен щаб стартира подготовката за всеобщото проучване, което ще бъде извършено в медицинския център в града " Свето Благовещение ".
 Започва масирано тестване за COVID-19 в Банско
Започва масирано тестване за COVID-19 в Банско

Те са били в огнището на вируса и по тази причина би трябвало да се ревизират за антитела

По думите на кмета ще се стартира първо с проучването на персоналните лекари, незабавният център, полицейските чиновници, чиновници на противопожарната защита и част от общинската администрация.

Кадев разясни, че ще бъдат тествани още хората, които непрестанно са били на работа, като ски-учителите, хотелските комплекси, избавителната работа и други, работили в тези условия.

Изследването е ориентирано към два индикатора - съществуването на коронавирусна зараза сега и построени антитела след прекарано заболяване.

Няколко дни щели да продължат тестванията.

Припомняме, на 31 март въведената цялостна карантина в Банско за две седмици беше публично свалена , само че градът мина под общ режим като регионалните градове - с КПП-та на вход и излаз и целесъобразно непътуване на жители като се изключи незабавни и изключителни обстановки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР