Хиляда българи излязоха на протест в петък вечерта пред БНТ

...
Хиляда българи излязоха на протест в петък вечерта пред БНТ
Коментари Харесай

"Атака": БНТ се гаври 5 часа с 1000 българи

Хиляда българи излязоха на митинг в петък вечерта пред Българска национална телевизия поради цензурата, наложена от публичната телевизия върху водача на "Атака " и кандидат-кмет на София Волен Сидеров.

Според Споразумението за отразяване на предизборната акция, подписано от генералния шеф Емил Кошлуков и партия "Атака ", Сидеров трябваше да има на 4 октомври присъединяване в „ Панорама”. Той обаче не бе позволен до предаването. Това провокира гнева на събралите се на протест на „ Сан Стефано” жители, оповестяват от партията.

В продължение на 5 часа самият Сидеров и негови симпатизанти стояха пред входа на публичната телевизия. Част от тях носеха плакати, на които се четеше: „ Свобода на словото”, „ Емо, не се прави на мъж пред Волен, а смъкна новините на турски”, Българска национална телевизия – полицейска телевизия”, „ Оставка, Кошлуков”, „ Не налагайте цензура на Волен” и други

Споразумението сред партията на Сидеров и Българска национална телевизия беше нарушено от генералния шеф, който се закани да не позволява до ефир по време на акцията кандидат-кмета.

На входа на Българска национална телевизия под засилено наличие на полиция и жандармерия слязоха изпратени от Кошлуков негови подчинени, само че самият той отхвърли да беседва с недоволните от наложената цензура над Сидеров. Журналист от АЛФА ТВ се опита да се свърже с Кошлуков по телефона, само че той изрично отхвърли диалог и затвори.

Служителите му – Мариела Драголова, началник на дирекция "Информация ", и Симеон Касабов, реализатор шеф, се оправдаха с решението на Управителния съвет на медията да не се дава ефир на Сидеров, което е в несъгласие с подписаното съглашение и всевъзможни правила за равнопоставеност на участниците в избори.

Майсторът на спорта по ски и балкански първенец Борислав Киряков от Чепеларе сподели пред управлението на Българска национална телевизия, че с цензурата над Сидеров лишават народа да чуе истината. „ Като български жител, взел участие на международни олимпиади, ви апелирам да дадете право на Сидеров да приказва в ефир.

Нека хората да решат дали е прав, или не. Просто го допуснете, тъй като има това право”, сподели Киряков.

70-годишният Спас Димитров го поддържа с думите: „ В моя чест е свирен преди време химнът на страната. Сега може да съм неработоспособен, само че вие се подигравате с нас. Дошъл съм пред Българска национална телевизия от Монтана, с цел да защитя правотата на Сидеров. Защо го цензурирате? Ако си мислите, че сте го унищожили, не сте”.

Димитров се обърна към медиите с молба да не лъжат, че АТАКА е нахлула в Българска национална телевизия: „ Аз с тези две патерици не мога да нахълтвам, не нахлуваме, а желаеме среща и Сидеров да бъде позволен до участия. Той е нашият глас”, безапелационен бе той.

Припомняме, че Сидеров изиска проверка на Българска национална телевизия, която се устоя с парите на българските данъкоплатци и за която на година се дават близо 70 млн.

лв. Същата телевизия посрещна Сидеров и жителите с верига, поради което събралите се дефинираха държанието на Българска национална телевизия като верижна независимост на словото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР