Хилдур Гуднадотир е петата жена, която е номинирана за наградата

...
Хилдур Гуднадотир е петата жена, която е номинирана за наградата
Коментари Харесай

Хилдур Гуднадотир – исландката, която по всяка вероятност ще спечели „Оскар“

Хилдур Гуднадотир е петата жена, която е номинирана за премията „ Оскар “ за истинска музика към филм, а в случай че завоюва, което е доста евентуално, ще е едвам втората носителка на влиятелното отличие.

Работила е по филми като двете елементи на „ Сикарио “, „ Завръщането “ и „ Първи контакт “. Композирала е музиката към доста скандинавски филми и сериали.

През 2019 година беше определена за композитор на един от най-успешните сериали в историята на малкия екран и в един от най-коментираните филми в историята на киното – „ Чернобил “ и „ Жокера “.

Снимка: Getty Images

За музиката си в „ Чернобил “ Хилдур към този момент има премия „ Еми “ и завоюва „ Златен глобус “ за саундтрака на кино лентата „ Жокера “, само че най-голямото предизвикателство занапред следва – премиите „ Оскар “. Номинацията за най-хубава истинска музика е една от 11-те, които „ Жокера “ получи тази година. На церемонията през февруари Хилдур Гуднадотир ще се изправи против именития композитор Джон Уилямс, който към този момент има 5 „ Оскар “-а и против Александър Деспла, който е печелил два пъти. Въпреки това възможностите ѝ са обилни.

Повече за стила на Хилдур Гуднадотир и за работата ѝ по „ Чернобил “ и „ Жокера “ може да прочетете в уеб страницата LadyZone.bg:
Жените в киното: Хилдур Гуднадотир, която намира музика в нещастието и написа историята на киното Композиторката, която стои зад музиката на „ Жокера “ и „ Чернобил “, решително се е запътила към премията „ Оскар “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР