Хилдегард Мюлер, президентката на Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA),

...
Хилдегард Мюлер, президентката на Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA),
Коментари Харесай

Хилдегард Мюлер остава президентка на VDA

Хилдегард Мюлер, президентката на Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA), беше избрана отново на общото заседание в Берлин за още две години. Бившият държавен министър във Федералното канцлерство (2005-2008) и някогашен федерален ръководител на Junge Union (1998-2002) е президент на VDA от февруари 2020 година

Останалите членове на изпълнителния комитет и заместник-председателите също бяха единомислещо избрани отново за две години. Това са доктор Даниел Бьомер, основен изпълнителен шеф на F. X. Meiller Fahrzeug- und Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, Ола Калениус, основен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Group AG, и Арндт Киршхоф, ръководител на консултативния съвет на Kirchhoff Group.

Новоизбрани в борда на шефовете на VDA: Флориан Хютл, основен изпълнителен шеф (CEO) на Opel Automobile GmbH, доктор Холгер Клайн, заместник-председател на управителния съвет на ZF Friedrichshafen AG, Андреас Костал, ръководител на управителния съвет на Leopold Kostal GmbH & Co. KG, и Томас Шефер, член на управителния съвет на Volkswagen AG и основен изпълнителен шеф на марката Volkswagen Passenger Cars.

Уве Хохгешурц, който пое нова роля в групата Stellantis и отговаряше за разширения европейски бизнес на Stellantis като основен действен шеф (COO) от 30 юни, към този момент не принадлежи към изпълнителния съвет на VDA. Вече не са членове още Волф-Хенинг Шайдер, който началото на идната година ще напусне ZF Group, доктор Ролф Брейденбах, който подаде оставка от поста си основен изпълнителен шеф на Hella KGaA Hueck & Co. на 30 юни, и доктор Herbert Dies, който напусна борда на шефовете на Volkswagen AG на 1 септември.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР