Хижите имат предимно общи спални помещения и стаи с над

...
Хижите имат предимно общи спални помещения и стаи с над
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, преди да се настаните в хижа

Хижите имат най-вече общи спални пространства и стаи с над 4 кревати, като за категория " Един еделвайс " се позволява съществуване на двуетажни кревати в общите спални и по изключение и нарове
Обществото на феновете на планината от ден на ден се разраства и доста наши сънародници избират контакта с природата, в сравнение с този с натоварените, а и постоянно скъпи хотелски комплекси.

Ако сте решили да наемете хижа за няколко дни в планината, е значимо да отделите задоволително време да се подготвите добре, като не пренебрегвате особеностите на този тип туризъм, предлагат от онлайн платформата " Ние, потребителите ".

" За да си осигурите оптимално близки до упованията ви прекарвания, изключително в случай че нямате доста опит в този тип туризъм, посветете задоволително време да се запознаете с неговите специфики. Разгледайте няколко профилирани страници и групи в обществените мрежи за планинари, с цел да почерпите от техния опит ", предлага създателят на " Ние, потребителите " Габриела Руменова.
 Снимка: Хижа на годината, 2024
Руменова насочва и към уеб страницата на Планинската избавителна работа (ППС), където туристите могат да прочетат потребна и професионално готова информация за тяхната сигурност в планината - от избора на подобаващи облекла и обувки, през нужните храна и течности, до наложителната екипировка и вярното държание при придвижване в група и преходи в планината. Там може да се открият и практични препоръки за какви рискове да следите непрекъснато и по какъв начин можете да избегнете някои от тях, както и какви са настоящите метеорологични условия във всяка от планините в България.

" Преди да пристъпите към резервация за настаняване в съответна хижа, прегледайте разнообразни оферти и какви условия можете да очаквате в един или различен обект. Вероятно знаете, че при хижите и заведенията за хранене към тях категорията се значи не със звезди, както е при хотелите и другите заведения за хранене и развлечения, а с еделвайси. Броят на еделвайсите може да е един или два. По категоризацията ще се ориентирате за изискванията в мястото за настаняване. Те са директно свързани с построяването, обзавеждането и оборудването, обслужването и предлаганите там услуги. Характерно за хижите е, че имат най-вече общи спални пространства и стаи с над 4 кревати, като за категория " Един еделвайс " се позволява съществуване на двуетажни кревати в общите спални и по изключение и нарове. ", коментира специалистът.

Справка в Националния туристически указател на формалната интернет страница на Министерство на туризма ще верифицира категоризацията на обсъжданите от вас хижи, а възможните мнения в мрежата за неотдавна споделени усещания от туристи ще дадат по-ясна визия за изискванията и обслужването там.
 Снимка: Хижа на годината
Не разчитайте да извършите резервацията при идване в хижата, а се погрижете за това доста по-рано. Особено по-популярните са непокътнати доста напред във времето. Следва да имате поради и това, че някои от тези туристически обекти са в употреба през цялата година, само че други са сезонни и работят единствено през избран интервал от годината, обръща внимание още Габриела Руменова.

Полезно е да знаете също по този начин, че при идването на място на самия туристически обект би трябвало да е сложена табела с информация за неговите тип и категория, а вътре следва да има ценоразпис за цената на нощувката и на други туристически услуги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР