Хижа Беласица“ край Петрич е спечелила награда за най-чиста хижа

...
Хижа Беласица“ край Петрич е спечелила награда за най-чиста хижа
Коментари Харесай

Хижа Беласица край Петрич е спечелила награда за най-чистата хижа

Хижа „ Беласица “ край Петрич е спечелила премия за най-чиста хижа в годишните номинации и ранглисти за хижите в България. Тази година уредник и водещ на класацията е списание „ 360 градуса “ и е за разпространение на туризма и хижарството в България.

Хижа „ Беласица “ е била номинирана в две категории – за най-чиста и за най-хубава хижа. В категорията, в която е спечелила първото място, са били номинирани още 12 хижи в страната, сподели за Българска телеграфна агенция Емил Кузманов, който стопанисва парцела към този момент шеста година.

Той добави, че дружно със фамилията си се старае да напредват всеки ден, защото положението на хижата не е било положително, когато са почнали. След доста поправки и поддръжка, влизаме гордо измежду най-хубавите и най-чистите хижи, сподели Кузманов.

Той уточни, че сега живеят там, тъй като работата, която се изисква за поддръжката на подобен обект, е ежедневна, а те всеки ден се стараят да усъвършенстват мястото. Хижа „ Беласица “ се намира в планината Беласица край Петрич и е на 720 метра н.в.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР