ХигиенаМоже да причини по-бързо потене и псориазисНапоследък все повече експерти

...
ХигиенаМоже да причини по-бързо потене и псориазисНапоследък все повече експерти
Коментари Харесай

Прекаленото къпане не е полезно

Хигиена
Може да аргументи по-бързо потене и псориазис

Напоследък от ден на ден специалисти приказват, че ежедневният душ може да аргументи съществени болести - от загуба на имунитет до псориазис. Химикът и основател на артикули за грижа за тялото Брус Грийн твърди, че честото миене със сапун или душ гел отстранява киселинната тога, нужна за здравето на епидермиса. Сместа от себум и пот в действителност защищава тялото ни от разнообразни нездравословни микроорганизми. Но честият душ може да докара до нейното “отмиване ” и развиване на разнообразни болести като псориазис и екзема.

В допълнение, несъразмерната обич към миенето може да наруши микробиома на кожата - съвкупността от всички микроорганизми, нужни за удобно битие. Грийн изяснява, че микробиомът играе жизненоважна роля в отбраната на имунната система и като го промиете, рискувате да си навредите. Освен това стартирате да се потите доста по-бързо.

Всичко това не значи изцяло да се откажете от душа или ваната. Ученият предлага вземането на душ един път на всеки два или три дни. Разбира се, спортистите могат да го вършат по-често. Трябва да се има поради, че кожата се изсушава по-бързо от гореща вода. Ето за какво е по-добре да се взема хладък душ. Същото важи и за другите душ гелове - множеството от тях съдържат субстанции, които изсушават и нарушават защитната преграда на кожата. Такива средства би трябвало да се употребяват единствено в региона на подмишниците, слабините, задните елементи и гънките зад ушите. Именно там са съсредоточени по-голямата част от потните жлези.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР