Хидропоника е метод на отглеждане на растения ще ви плени

...
Хидропоника е метод на отглеждане на растения ще ви плени
Коментари Харесай

Хидропоника – лесен и ефикасен метод за вашите растения!

Хидропоника е способ на развъждане на растения ще ви плени сигурно! Градинарството е едно от обичаните занимания на доста хора и домашните растения могат да създадат дома ви прелестно и успокояващо място.

Някои растения красят дома ви, други от тях създавт положителна атмосфера и всички те вършат дома ви жив. Ако, обаче, считате, че почвата и разсада не е вашето нещо, то тогава ще се зарадвате да разберете, че има нов метод за развъждане на растения.

Изненадващо, само че хидропониката е един най-хубавите способи да отглеждате някои растения. Разбира се, че водата е главен съставен елемент за развъждането на растенията, само че сигурно не ви е хрумвало, че засаждате във вода е един от методите.

Много е практивно – не се тревожите за растенията си дали са увехнали след седмица отвън града и, несъмнено, икономисва време, което е най-приятния плюс.

Хидропоника – какво съставлява?

 1

Това е техника за развъждане на растения във вода, съдържаща разтворени хранителни субстанции или минерални хранителни съставки – без пръстта и почвата.

Тази техника може би е позната на хора, които имат малко пространство за развъждане на растения. Това, от което се нуждаете, е вода, течни торове и съдове. Този способ е съвършен за всеки дом. Ще спестите с него време и пари.

Чрез хидропониката се отърваваме от проблеми като заболявания, инсекти и постоянно поливане.

Веднъж, откакто растението е пуснало корени, ще му бъде елементарно да приема питателните субстанции от разтора.

След прочут интервал във водата, растението привиква и стартира по-лесно да всмуква и натрупа О2 в корените си.

Как може да отглеждате растения посредством хидропоника?

След като сте решили, че това е идеалният способ за вас, единственото, от което ще се нуждаете е да си набавите матеиралите и да следвате тези лесни стъпки:

Необходими материали: Растения или отрязъци от корени, глинени камъчета, вътрешна саксия с прорези,външна саксия, знак за равнището на водата. Изчистете глинените камъчета от прахуляк или почва. Пригответе растението – махнете непотребните корени или мъртви такива; почистете го от почва, прахуляк и други мръстоии Сложете глинените камъчета като основа във вътрешната саксия и разпрострете корените на растението върху тях. Изсипете още от тях към растението и откакто сте създали основата здрава, изсипете вода на стайна температура. Сложете вътрешната саския във външна, по-голяма и напълнете с хранителни субстанции, до момента в който знака за вода покаже, че е задоволително. Пазете температурата на водата да е към 20-22 градуса.

Кои растения сполучливо може да се отглеждат по този начин?

Английски брашлян Аглаонема – „ Сребърна кралица ” Драцена сандериана – „ Бамбук на щастието ” Дяволски бръшлян Зебрина Восъчно цвете Дифенбахия Филодендрон

Какво да вършим?

Използвайте чешмяна вода Сложете растението на стайна темпратура Използвайте огромен украсителен външен съд/саксия Воден знак, с цел да виждате по кое време растението се нуждае от течности

Внимавайте деца да не се приближават до питателните субстанции и разтворите.

Не се опитвайте сами да мерите равнищата на водата и разтвора – ето за какво се нуждаете от знак за водата.

Заредете с течност преди равнищата да са слезли доста под линията на знака.

Това сполучлив способ ли е?

При потребление на хидропоника вие ще запазите растенията живи и свежи. За разлика от тези в почва, растенията, отгледани във вода, имат по-голям достъп до хранителни субстанции заради кореновата система. А знака ви оказва помощ по кое време се постанова да доливате.

Единствено би трябвало да знаете по какъв начин да ползвате торовете. Ползването на вода вместо почва ще понижи вероятността от заболявания и вредители, заради което ще са по-здрави. Твърде доста или прекомерно малко вода може да убие растенията, ето за какво при този способ вие не рискувате да объркате с количествата.

Почвата спомага за развъждането на вредители, при метода хидропоника тези проблеми ги няма. По-лесно, по-чисто и по-безопасно.

Това е способ, който ще направи живота ви по-лесен и е ужасно комфортен за хора, които постоянно пътуват. Отглеждането на растения по този способ изисква по-малко грижи, в сравнение с развъждането на растения в почва.

 

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР