Хидрата се е впила в държавата и смуче кръвта на

...
Хидрата се е впила в държавата и смуче кръвта на
Коментари Харесай

Морфов: Хидрата се е впила в държавата и смуче кръвта на нормалните хора

Хидрата се е впила в страната и смуче кръвта на естествените хора.

Това разгласи пред " Тази неделя " по bTV режисьорът Александър Морфов, откакто на 28 февруари стана ясно, че е уволнен дисциплинарно от Народния спектакъл. В същия ден и Велислава Кръстева разгласи, че напуща поста пиар на театъра.

До напрежение в Народния спектакъл се стигна, откакто Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева с надписи " Връзки с обществеността на Ахмед Доган "  и  " Изчезвай "  в знак на противоречие, че на 2 октомври тя е придружила почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган за гласуването.

Част от трупата на Народния театър се застъпи за Морфов и изиска оставката на шефа Васил Василев, друга част взе участие в подписка в отбрана на Василев.

" Войната сред мен и лицето Василев продължава към този момент три месеца и половина и аз чакам от дълго време той да употреби всичките си номенклатурни и административни сили, с цел да ме уволни от театъра ", разгласи режисьорът.

Той схванал, че е станал " доста значим "  в страната след митинга против назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра по писанията в жълтите медии.

" Всякакви вероятни форми на словоблудство се изляха против мен със страшна мощ. В началото не обръщах внимание, тъй като доста обичам китайската сентенция: " Какво може да мисли дървото за кучетата, които пикаят по него ". Но кучетата станаха доста и по тази причина взех решение че би трябвало да кажа нещо за всички тях и за всички останали, които сме на дървото. Те и всичко хора би трябвало да схванат, че по този начин повече не може да си живее и би трябвало да си осмислим живота, хора. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо ръководство към този момент в продължение на толкоз доста години. Хидрата се е впила в страната и смуче кръвта на естествените хора ", посочи Морфов.

Той определи ситуацията в Народния спектакъл като мини копие на обстановката в цялата страна.

" Един самопровъзгласил се деспот, който ръководи с всичките номенклатурни и писалищен номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други. Целия уред там е извърнат наобратно с неговите хидри, които подслушват, гонят унижават. Разбира се неговият огромен ход беше това, че ги купи – направи им заплатите три пъти по-големи, даде им награди сред 8000 и 18 000 лева ", посочи създателят.

Морфов е отхвърлен от поста основен режисьор със заповед. Преди това е получавал писма през арбитър реализатор, бил е викан на разпит в полицията дружно със брачната половинка му – актрисата Рени Врангова. Той подсети, че е признал, че е създател на надписите по вратата на Велислава Кръстева и посочи, че митингът му е срещу намесата на политиката в театъра.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР