Хибридното колело е изключително добро решение за бъдещето на микромобилността.

...
Хибридното колело е изключително добро решение за бъдещето на микромобилността.
Коментари Харесай

Цветан Илиев: Хибридното колело е добро решение за бъдещето на микромобилността

Хибридното колело е извънредно положително решение за бъдещето на микромобилността. Като метод на ръководство то припомня на тротинетка, само че чувството при каране има по-общо с велосипед. Това сподели предприемачът и авто инженер Цветан Илиев в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ . Той е създател на компанията Vinghen, която създава хибридно колело, което обезпечава проходимост във всевъзможни условия.  

Размерът на колелата, дължината на колесната база, центърът на тежестта се разграничават от тези при тротинетката и обезпечават по-стабилно държание на пътя, непоклатимост при висока скорост, при внезапни маневри, прекъсване и прекосяване през неравности, изясни той. " Еволюцията е в дизайна и комбинацията от всички системи в един артикул, който работи в действителност добре. Който се е качил го харесва доста “, добави Цветан Илиев. 

Той изясни, че компанията се е възползвала от преакселераторската стратегия BEYOND на Junior Achievement Bulgaria, а сега е част от акселераторска стратегия на Европейския институт по нововъведения и технологии. " Надявам се да завърши с някаква по-голяма инвестиция, тъй като вложенията преди този момент бяха скромни, най-много от другари и познати “, добави Цветан Илиев.  

Хибридното колело е в начален етап на произвеждане. Първоначално то ще бъде основано в София, а в следствие се възнамерява да бъде трансферирано във Ветрен или Елена. Част от производството ще бъде изнесено и във Англия, изясни предприемачът. " Там има добра отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Другото преимущество е, че административно всичко е доста по-улеснено и ръководството на компанията отдалечено е по-лесно от ръководството на компанията в България, по-лесно, по-бързо, по-оптимизирано. Големият плюс е, че страната там подкрепя започващи компании, тъй като тя вижда капацитет. Участваме в стратегии, в които вложителите в нашата компания получават 50% от вложенията си назад под формата на данъчни облекчения. В следствие, в случай че компанията ни банкрутира, получават 25%, т.е. те рискуват 25% от капитала си. Тук по-скоро се основават пречки при основаването на някакъв бизнес и страната по този метод се прострелва и в двата крайници по едно и също време, тъй като губи пари от бъдещи налози и блокира предприемачеството “, счита Цветан Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР