Хибридният модел на работа продължава да бъде основен, като остава

...
Хибридният модел на работа продължава да бъде основен, като остава
Коментари Харесай

Експерти: Между 70% и 80% от служителите искат да се върнат в офисите


Хибридният модел на работа продължава да бъде главен, като остава да бъде най-предпочитан най-много от софтуерните компании у нас.

Служителите все по-често желаят да се връщат в офисите, като сред 70 и 80 на 100 от тях, на които бизнесът разрешава, сега вървят в офиса най-малко един път в седмицата, оповестява Георги Първанов, ръководител на Контролния съвет на Българската асоциация за ръководство на хора и офис пространства ".

Въпреки по-голямата еластичност на фирмите, новоназначените чиновници изпитват усложнения при отдалечената работа, като огромна част от тях даже не са виждали офиса и не познават сътрудниците си, оповестяват Българска телеграфна агенция.

Друг главен проблем е загубата на връзка сред отделите, които не се познават персонално и от това страда софтуерния развой.

Същевременно с връщането към естествения работен режим кариерните благоприятни условия на работещите се усилват поради това, че могат по-добре да се показват, да бъде забелязана работата им и да поддържат връзка с ръководителите си.

Какво се случва с офис постройките?

Собствениците на постройките, които оферират офиси чартърен, са употребявали двете пандемични години, с цел да ги обновят. Те се концентрират върху зеления взор на работното място под формата на градини на покрива или пред постройката и зони за отдих, разяснява Таня Косева-Бошова от " Лайънс хед ".

Нови придобивки за чиновниците

Сред трайно навлизащите нови придобивки са такива, свързани със здравното обезпечаване, като се чака отсега нататък това да се трансформира в корпоративен стандарт. Все повече работодатели оферират на чиновниците по-разнообразни и комфортни разновидности за напредване до офиса с електрически автомобили, опция за споделено пътешестване, тротинетки, а освен карта за градския превоз, добавя Петя Динолова от " РеБенефит ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР