Хибридните атаки не някакъв мираж, не са нещо, което се

...
Хибридните атаки не някакъв мираж, не са нещо, което се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хибридните атаки не са мираж, станалото на Шипка може да не е случайно

„ Хибридните офанзиви не някакъв мираж, не са нещо, което се приказва по Фейсбука. Има съществени вложения в известия и вести, които непрестанно се пробват да разклатят, освен у нас, само че и в Европа и по целия Източен фланг ”, сподели Кирил Петков на откриването на Годишната среща на бизнеса с властта.

„ Това, което се случи на 3 март на Шипка – може би е случайност, само че не може да съм сигурен, на 1 март „ Възраждане “ имаше двучасова среща с Митрофанова (посланика на Руската федерация у нас – бел. ред.) За какво си говореха – за просвета, за Пушкин ”, попита министър председателят.

„ Отивайки на паметника бяха навалица от 2000 души, пристигнали не с цел да хвърлят топки, а с цел да са сигурни, че българското държавно управление няма да сервира букети на Паметника на Шипка. Целият екип не ни беше боязън, качихме се и поднесохме букетите ”.

По думите му би трябвало да разграничим нашата обвързаност към Русия – „ на база просвета, другарство, обучение и агитация през годините от това на база същински връзки и другарство. Имам доста другари в Москва и на доста места в Русия. Това не е същото с режима на Путин. Аз по тази причина желаех да падам на колене пред Шипка, тъй като там съветски войни са оставили своите кости там ”, акцентира Петков.

Министър-председателят съобщи, че би трябвало да стартира огромен спор, който не е бил провеждан 70 години – какво е да си българин, какво е нашето отношение към Русия.

„ Аз доста обичам съветска литература, изкуство и просвета, само че това не може да е под една шапка – имам другари в Русия, аз би трябвало да поддържам Путин, това не би трябвало да е по този начин ”. И очерта като приоритет битката с „ хибридките ”.

„ Тук един славянски народ убива в братоубийствена война различен славянски народ ”, сподели още Петков. „ Това ни дава опция да помислим повече за България. Можем да сме другарски народ на Русия, без да одобряваме тирания, режим и война. Дава ни опция да разберем какво е НАТО и какво е да сме част от Европейски Съюз. Нас не ни е боязън какво ще прелети над главите ни. Например в Молдова се опасяват и ги е боязън всеки ден. Общата сигурност е реалност и би трябвало да я оценяваме ”, уточни той.

„ Ако погледнете нашата система за защита тя като точки на един лист, които не са свързани. Когато те не са свързани стават единствено за цел. За да имаме защита тези точки би трябвало да работят в една система ”, съобщи министър-председателят.

Той отвори тематика и за диверсификацията. В петък той и министърът на енергетиката ще отидат да видят „ прословутата гръцка връзка ”.

„ Всяка седмица си пишем с Кириакос Мицотакис като проджект мениджъри сме станали, следейки напредък от седмица на седмица. 11 години една тръба до Гърция не може да се построи, тъй като никой не е желал. Сега ще я довършим за 6 месеца ”, даде обещание Петков.

Той се зарече да отиде и на граничните пунктове, на които се одобряват украински бежанци. Премиерът се похвали, че държавното управление е съумяло да пренастрои системата:

„ Какво прави държавното управление? Тази система в никакъв случай не е приемала по 2000-3000 индивида дневно и предходният модел беше – дайте да ги вкараме в едни лагери, да ги заключим и ще го мислим във времето и ще ги обработваме по 30 индивида дневно. А тук имаме майки с деца, бягащи от война “.

По думите му, Путин е имал много добра тактика много по-рано, купувайки газовите складове в Германия.

Петков сподели, че сега се движат като луноходи сега, пробвайки се да създадат организация на неща, които не съществуват.

Той увери, че имаме йодни таблетки, както и противогази, които обаче не работят, не са били изхвърлени, тъй като това коствало пари.

Оплака се, че нямаме и работеща сигнална система.

За сметка на това сме купили над 1 милион звук пшеница, тъй като Петков увери, че няма да разреши децата му да ядат радиоактивен самун.

„ Хибридните офанзиви са толкоз страшни, колкото някои им се връзва. Този път България няма да бъде на кръстопът. Ние сме взели завоя, просто би трябвало да си го отстояваме ”, заключи той
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР