Хибридни версии на коронавируса, които комбинират гени от вариантите делта

...
Хибридни версии на коронавируса, които комбинират гени от вариантите делта
Коментари Харесай

Откриха хибридни версии на SARS-CoV-2, наречени делтакрон

Хибридни версии на ковид, които комбинират гени от разновидностите делта и омикрон са разпознати при минимум 17 пациенти в Съединени американски щати и Европа, заяви проучвателен екип в научна обява в портала medRxiv Ahead. Учените към този момент отбелязват тези версии с наименованието „ делтакрон “.

Тъй като има толкоз малко доказани случаи, прекомерно рано е да знаем дали инфекциите с делтакрон ще бъдат мощно заразни или ще причинят тежко заболяване, разяснява доктор Филип Колсън от IHU Mediterranee Infection в Марсилия, Франция, който е водещ създател на обявата.

Неговият екип разказа трима пациенти във Франция, инфектирани с версия на SARS-CoV-2, която комбинира шиповия протеин от разновидността омикрон с тялото на разновидността делта.

Други две несвързани с тези случаи инфекции с делтакрон са разпознати в Съединени американски щати, съгласно непубликуван отчет на компанията за генетични проучвания Helix, също са предоставени на medRxiv и чакат да бъдат оповестени.

От януари до момента други научни екипи оповестяват за 12 инфекции с делтакрон.

„ По време на пандемията на SARS-CoV-2 два или повече разновидността са циркулирали взаимно през едни и същи интервали от време и в едни и същи географски региони. Това е основало благоприятни условия за рекомбинация сред тези два разновидността “, разяснява доктор Колсън и добави, че неговият екип е създал PCR тест, който може бързо да откри позитивни проби за съществуването на делтакрон.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР