Хибридна форма на обучение през академичната 2020/2021 година избират повечето

...
Хибридна форма на обучение през академичната 2020/2021 година избират повечето
Коментари Харесай

Повечето университети избраха хибриден начин на обучение

Хибридна форма на образование през академичната 2020/2021 година избират множеството. Други залагат на присъственото образование в аудиториите, само че имат подготвеност да превключат към онлайн лекции, в случай че обстановката с го наложи, обобщава.
Факултетите в сами вземат решение по какъв начин ще стартират годината. Всички са решили за първокурсниците образованието да е присъствено. В горните курсове ще е или присъствено, или смесено. В естествените факултети доминира присъствената форма поради практическите занимания. От управлението са взели противоепидемични ограничения за обикновено протичане на образователния развой. Повече сървъри и по-добър интернет ще има при положение на онлайн образование. Откриването на академичната година е през днешния ден в Университетската ботаническаградина в София. На тържеството ректорът ще връчи студентските книжки на първокурсниците, лауреати от национални олимпиади.
 Подготвят се нови критерии на акредитация на университетите, сподели Вълчев Подготвят се нови критерии на акредитация на университетите, сподели Вълчев
Подготвят се нови критерии за акредитация на университетите от Националната организация за оценяване и акредитация. Това разгласи пред народен представител...
В образованието сега е присъствено на 55-60%, останалите занятия се организират онлайн. Потоците са разграничени на 2. Четните номера участват една седмица, нечетните слушат лекциите онлайн, по-късно е противоположното.
Присъствено стартира образователната година в в София. Ако има поток от 50 студенти да вземем за пример, те ще бъдат разпределени през място в аудиторията. Официалното разкриване на образователната година се организира на 28 септември.
С празненство навън пред паметника на светите братя Кирил и Методий открива академичната година. От ректората приканиха първокурсниците да не идват с цялата фамилия поради противоепидемичните ограничения. За да няма скупчване на студенти тържественото разкриване ще се предава онлайн във Фейсбук. 4500 първокурсници влизат в аудиториите на хълма Света гора. Бакалаврите ще учат присъствено, а магистрите в хибридна форма, като 2/3 от занятията им ще са с далечен достъп през електронната платформа на.
Варненските висши учебни заведения откриха образователната си година с присъствено образование, само че са подготвени и за отдалечено при висок растеж на заболеваемостта от ковид.
Свободният университет “Черноризец Храбър ” откри образователна 2020/ 2021 година в сряда. Специален посетител на церемонията беше министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети у нас МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети у нас
Платформа, предоставяща опция за онлайн кандидатстване в български държавни университети, създаде Министерството на образованиет...
На 14 септември стартира образователната година и в Техническия университет във Варна . В същия ден започва образователната година и в найстария стопански университет у нас - Икономическия университет във Варна , който тази седмица изпълва своята 100-годишнина. На тържествената гала бяха връчени оценките “Студент на годината ” и “Докторант на годината ”.
Бургаският свободен университет открива академичната година на 5 октомври, само че поради ограниченията против ковид няма да има публично празненство. Новоприетите студенти ще бъдат посрещани в разнообразни зали по друго време, с цел да няма засичане на огромни потоци хора. За студентите от първи и втори курс в бакалавърски стратегии, както и за студентите от пети курс, компетентност “Право ”, образованието ще бъде присъствено. За тези от трети и четвърти курс то ще се организира в смесена среда. “Ние сме изправени пред обстановка, в която би трябвало да се погрижим за здравето на нашите студенти и преподаватели и в същото време да проведем ефикасен и пълностоен образователен развой. За страдание, е невероятно да бъдат извършени присъствени образователни занятия за всички студенти, спазвайки санитарните условия за сигурност ”, разяснява ректорът на БСУ проф. Галя Христозова.
Държавният университет “Проф. доктор Асен Златаров ” откри академичната година на 23 септември с гала навън. Започнаха с лекции на място в първите 2 седмици. След това всеки учител ще може да реши дали ще води лекциите на място, или отдалечено.
С дребни тържества в разнообразни зали по факултети и единствено с първокурсниците се открива новата образователна година в Югозападния университет в Благоевград през днешния ден. Ректорът проф. доктор Борислав Юруков ще направи видеообръщение. Учебните занятия за зимния учебен срок за всички студенти от постоянна форма стартират присъствено на 1 октомври, според оповестените седмични графици. Изключение са студентите от втори, трети и четвърти курс в специалностите “Предучилищна и начална учебна педагогика ”, “Предучилищна педагогика и непознат език ”, “Начална учебна педагогика и непознат език ”, “Социална педагогика ”, “Педагогика и учебен мениджмънт ” и “Специална педагогика ”, които ще се образоват от отдалеченост посредством потребление на електронната платформа Blackboard и други различни платформи за образование. Направена е организация за присъственото образование на един студент да се падат по 4 кв. м. В дициплините с на практика занятия в обществено заведение, детска градина, учебно заведение, където достъпът на външни хора е мощно стеснен, преподавателите ще дават на студентите да създават проблеми, ще се употребяват разнообразни ситуационни способи през някоя от електронните платформи.
Медици и химици влизат незабавно в лабораториите
 Защо България няма топ университети? Защо България няма топ университети?
Най-сериозният проблем пред висшето обучение в България се изчерпва с този въпрос: има ли въобще потребност от него? Пита ли работодателя...
Изцяло присъствено започнаха годината в. Много се надяваме да нямаме проблеми с COVID-19, тъй като за нас е доста значимо да се създадат лабораторните извършения, тъй като студентите, които учат химични технологии, материалознание и биотехнологии, са в очакване да създадат опити с ръцете си, сподели ректорът проф. Сеня Терзиева. Затова към този момент ще се работи стремително в лабораторна среда. Искаме да успеем да задържим любовта на младите към химията и опита, сподели още проф. Терзиева. Новите специалности в ХТМУ са “Чиста сила и стабилно развиване ”, “Парфюмерия и козметика ” и “Биоматериали за медицината ”. Студентите и преподавателите нямат недостиг на дезинфектанти - вършат си ги сами.
Присъствено стартират и в Медицинския университет в София , като имат подготвеност и за онлайн образование. Откриването ще е на 5 октомври с първокурсниците навън в Медико-биологичния център на МУ - София.
Вече стартира образователната година и в. Ректорът на висшето учебно заведение проф. Валентин Игнатов сложи публично началото на академичната година на гала в южния парк на университетската МБАЛ “Света Марина ” Варна.
Медицинският университет в Плевен ползва хибриден модел на образование. Според него наличието на студентите в клиничните бази и лабораториите ще се комбинира с лекции в електронна среда. Задължително остава наличието на лекции за студентите по медицина и фармация от първи и втори курс. Вузът откри новата академична година за първи път в двора на ректората на 21 септември. За тържеството навън бяха поканени единствено новоприетите студенти. Посрещнаха ги със свитъци с химна на академичната общественост. След като ги приветства, ректорът проф. Славчо Томов връчи студентските книжки на признатите с най-голям бал по всички специалности.
Медицина ще се учи напълно присъствено в Софийския университет и в университета “Проф. Асен Златаров ” в Бургас .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР