ХХIV Зимна олимпиада бе закрита в Пекин. Тя премина под

...
ХХIV Зимна олимпиада бе закрита в Пекин. Тя премина под
Коментари Харесай

Адио, Пекин! Чао, Милано!

ХХIV Зимна олимпиада бе закрита в Пекин. Тя мина под знака на КОВИД-пандемията при ограничавания за участващите спортисти и за публиката. Въпреки строгите защитни ограничения по олимпийските обекти и трасета се състезаваха близо 3000 спортисти от 91 страни. Те излъчиха първенците в 109 дисциплини в 15 спорта. Сред участниците бяха и 15 български олимпийци. За страдание, представянето на нашите не надмина скромните ни упования. Отличиха се алпиецът Алберт Попов, приключил девети в слалома, сноубордистът Радослав Янков, останал 15-и в паралелния великански слалом, и биатлонистката Милена Тодорова, финиширала 17-а в спринта на 7,5 км. Пак в биатлона обаче и трите ни щафети - за дами, мъже и смесена, бяха спряни от присъединяване, откакто бяха застигнати с обиколка от челниците.

Пекин стана първият град-домакин на Лятна (2008) и в този момент на Зимна олимпиада.

ХХIV Зимни игри имаха своята героиня. 50-годишната немска кънки бегачка Клаудия Пехщайн взе участие на осма Зимна олимпиада.

На церемонията по закриването олимпийският байрак бе предаден на Италия. Милано и Кортина д`Ампецо са първите два града-домакини на Олимпиадата през 2026 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР