Hewlett Packard Enterprise Co. - наследник на компанията, която Бил

...
Hewlett Packard Enterprise Co. - наследник на компанията, която Бил
Коментари Харесай

Гигантът Hewlett Packard Enterprise напуска Силициевата долина

Hewlett Packard Enterprise Co. - правоприемник на компанията, която Бил Хюлет и Дейв Пакард сътвориха в гараж в Пало Алто, Калифорния - мести централата си от Силициевата котловина в Хюстън, написа The Wall Street Journal.

Планът на HPE стана явен по време на доклада за четвъртото тримесечие, който затвърди мрачната фискална година за компанията и потребността от понижаване на разноските. Решението на компанията, която е по този начин обвързвана с историята на развиването на Силициевата котловина, подчертата по какъв начин районът, в миналото синоним за софтуерна иновация, губи своята прелест.

Стартъпи и чиновници напуснаха региона на Санфранциския залив за по-евтини места, откакто пандемията по този начин или другояче вкара отдалечен способ на работа. Но загубата на една от най-старите компании, взела участие в построяването на Силициевата котловина, е знак, че районът към този момент няма способността да притегля огромни и дребни софтуерни компании.

Тексас, и изключително Остин, през последните години притегля от ден на ден софтуерни компании и стартъпи, предлагайки по-ниски налози и по-хлабава регулация в сравнение с Калифорния. Жилищата също са по-евтини. Производителят на електрически автомобили Tesla да вземем за пример отваря цех там през идната година.

HPE споделя, че ще пести точно с помощта на по-евтиния заможен пазар в Тексас, а заплатите също са по-ниски.

Технологичните компании първи изпратиха чиновниците си да работят от у дома при започване на пандемията и някои от най-големите от тях към този момент оповестиха, че ще разрешат отдалечената база и след края ѝ. Именно това накара доста чиновници и стартъпи да се реалокират в други елементи на страната, където жилищата са по-евтини, трафикът е по-малко, а цялостното качество на живота е по-високо. Palantir Technologies, учредена през 2003 година в Санфранциския залив, се реалокира в Денвър тази година.

Преместването на HPE, която би трябвало да бъде реалност до 2020 година, няма да докара до съкращения, настояват от компанията. Част от работните места ще останат в Силициевата котловина, където офисите ще бъдат консолидирани в един кампус в Сан Хосе.

HPE, която продава сървъри и други IT услуги за бизнеса, бе учредена през 2015 година, когато тогава 76-годишната Hewlett-Packard се раздели на две. HP Inc. в този момент продава компютри и принтери и централата ѝ към момента е в Пало Алто.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР