Хетафе най-после прекъсна серията си от лоши резултати в Ла

...
Хетафе най-после прекъсна серията си от лоши резултати в Ла
Коментари Харесай

Хетафе се съвзе, Валенсия отново затъва

Хетафе най-сетне прекъсна серията си от неприятни резултати в Ла Лига. Тимът от мадридското предградие надделя с 3:0 Валенсия и се изравни по точки с " прилепите ". Попаденията за домакините бяха дело на Мауро Арамбари в 39-ата минута, Хайме Мата в 55-ата и Карлес Аленя в 87-ата. Валенсия пък приключи с 10 индивида след аления картон на Муктар Диакаби през второто полувреме.

Преди днешния дуел Хетафе имаше 4 следващи загуби в шампионата, като в нито един от тези мачове не съумя да означи гол. Тимът не се разписа и преди този момент, при нулевото тъждество против Алавес.
Както можеше да се чака, и двата тима подходиха внимателно първоначално. Хетафе атакуваше малко по-често, само че без ясна концепция по какъв начин да стигне до гол. В 39-ата минута обаче Арамбари реши да потърси изненадата и стреля мощно от над 30 метра. Яспер Силесен единствено докосна топката, само че това не беше задоволително, с цел да я спре по пътя й към мрежата.

Гостите сами направиха по този начин, че интригата да изчезне небрежно при започване на второто полувреме. В 51-ата минута Диакаби беше изпъден за нарушаване против Неманя Максимович, който му лиши топката и се откъсваше фронтално против вратата. малко по-късно Мата беше изведен в наказателното поле и повиши на 2:0.
С човек по-малко Валенсия нямаше никакъв късмет. Юношата на Барселона Аленя влезе от пейката в 85-ата минута, а две по-късно вкара трети гол за Хетафе. Той посрещна неприятно отбита от отбраната на " прилепите " топка и преодоля Силесен.

Ла Лига 25 кръг, събота 27 февруари  Хетафе 3:0краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР