Хетафе и Райо Валекано завършиха 1:1 в малкото дерби на

...
Хетафе и Райо Валекано завършиха 1:1 в малкото дерби на
Коментари Харесай

Пропуснати дузпи и гол от неочаквана ситуация белязаха малкото дерби на Мадрид

Хетафе и Райо Валекано приключиха 1:1 в дребното дерби на Мадрид от Ла Лига. Срещата се трансформира в една от най-интересните в този 21-ви кръг - нещо, което надали мнозина са очаквали. Двата тима пропуснаха по една дузпа, състезател на домакините беше изпъден в 54-тата минута, само че пък неговите съотборници стигнаха до попадение от съвсем невероятна обстановка.

Пропуснатата победа спря Райо за място в топ 5, до момента в който Хетафе остава в зоната на изпадащите. Около 10 км разделят стадионите на двата клуба в столичния мегаполис.

Шест минути след паузата Борха Майорал пропусна дузпа за домакините, откакто стреля над гредата.

Положението на Хетафе се усложни три минути по-късно, когато халфът Карлес Аленя беше изпъден за втори жълт картон.

Хетафе доминираше през първата част, само че Райо имаше късмет да излезе напред, откакто Мауро Арамбари си вкара автогол в 38-ата минута.

Гостите въпреки всичко бяха с човек повече и стигнаха до углавен удар в 87-ата. Бившият състезател на Реал Мадрид Раул де Томас обаче не съумя да преодолее вратаря Давид Сория, който плонжира и избави.

И това обаче не отхвърли футболистите на Кике Санчес Флорес и настоятелността им се отплати. В 77-ата минута топката стигна до вратаря на Райо Столе Димитриевски, който я шутира. Нападателят на Хетафе Енес Юнал обаче притича и подложи крайник, отклонявайки кълбото в противоположна посока право в мрежата - 1:1.

Отделно стражът на Хетафе отрази още най-малко две чисти положения, помагайки доста за спечелването на точка в дуела.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР