Хетафе е клуб, който се разви много в последните 10

...
Хетафе е клуб, който се разви много в последните 10
Коментари Харесай

Алберто Херас: Хетафе е клуб, който се разви много в последните 10 години

Хетафе е клуб, който се разви доста в последните 10 години. Това съобщи в изявление за БГНЕС шефът на отдел „ Бизнес развиване “ в испанския първокласен Хетафе Алберто Херас. Херас е един от лекторите във второто издание на семинара на Ла Лига, чийто основни уредници са Palms Bet, формален сътрудник на Ла Лига за България, и Фондация „ Спорт в България “.

Херас стартира футболния си път преди 20 години, когато става най-младият сътрудник, осъществил трансфер в испанската Примера Дивисион. Две години по-късно стартира работа като маркетинг шеф в ASAP Group, a от 2009 до 2014 е вицепрезидент на компанията. Впоследствие Херас е назначен в Хетафе, където и до през днешния ден е шеф на отдел „ Бизнес развиване “.

Той призна, че обстановката на футболния пазар е радикално друга спрямо преди 20 години. „ Да, започнахме преди 20 години на футболния пазар. Работим в Хетафе от 10 години към този момент. Ситуацията в този момент е изцяло друга от тази, когато стартирахме. В Ла Лига вършим доста работа, пазарът е доста друг. Най-доброто в Ла Лига е финансовият надзор. Доброто систематизиране на ТВ правата е доста значимо за другите клубове “, стартира Херас.

Бизнес шефът на Хетафе бе безапелационен, че мощната връзка с последователите на клуба е значима, с цел да може той да се развива в бъдеще. „ Реал Мадрид и Барселона са огромни клубове, само че пазарът е радикално друг, тъй като Хетафе е по-млад клуб, поддръжката на последователите е друга спрямо тази за грандовете. Всички почитатели са почтени и работливи и знаят какъв брой мъчно е за клуба. Осъзнават огромната работа, която се прави от страна на Хетафе. Тази връзка с почитателите е значима за клуба в опита му да се бори с най-хубавите и най-големите в Испания “.

По отношение на това какво се е трансформирало от началото на престоя му като шеф на „ Бизнес развиване “ до момента, Херас отвърна: „ Ние променихме доста в последните 10 години, откогато работя в Хетафе. За толкоз време увеличихме фенската поддръжка. Преди четири години продължихме с продажбата на всички сезонни билети, а в този момент започнахме построяването на новия стадион. Изграждаме и новия офис, което значи, че се усилват работните места. Сега, да вземем за пример, в връзките последната година имахме единствено двама души, а в този момент те са 10. В маркетинг отдела и бизнес отдела бяхме единствено двама, а в този момент сме шестима. Следващият сезон ще продължим с увеличението броя на чиновници, тъй като имаме потребност от това “.

А по отношение на новия стадион и това по кое време ще бъде подготвен и какъв брой коства на клуба, бизнес шефът разкри: „ Ние стартираме построяването на новия стадион в края на юни и ще са ни нужни четири години за завършването му. Сумата за построяването му е от порядъка на 40-50 млн. евро “, приключи Алберто Херас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР