Хесус Навас е сред най-познатите имена в испанския футбол в

...
Хесус Навас е сред най-познатите имена в испанския футбол в
Коментари Харесай

Хесус Навас пред Sportal.bg: Ние от Севиля не сме казали последната си дума срещу Байерн!

Хесус Навас е измежду най-познатите имена в испанския футбол в последното десетилетие. Той остави отпечатък дружно със съотборниците си в националния отбор на Испания, вдигайки и международната, и европейската купа. Бързакът от андалуското градче Лос Паласиос и Вийяфранка е един от огромните герои на “златното поколение” на Севиля, почнало “обсебването” на Купата на УЕФА, траяло в новия формат Лига Европа. След 10 запаметяващи се сезона с екипа на “бланкирохос” андалуският “куршум” опита от усета на Премиър лийг, вдигайки купата с Манчестър Сити. От сегашния сезон Навас още веднъж е на “Рамон Санчес Писхуан” и е измежду образците за подражение на надарените играчи на Нервион. Sportal.bg потърси Хесус за изявление преди реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига против Байерн (Мюнхен). Ето какво сподели 32-годишният футболист.



- Поздрави от България, Хесус! Първо, бих желал да те попитам по какъв начин си. Възстанови ли се изцяло от травмата и подготвен ли си на 100 %?

- Благодаря доста, поздрави от Андалусия. Вече съм изцяло възобновен и в кондиция за последния стадий от сезона.
Mandatory Jesus Navas appreciation tweet. The Sevilla veteran had a fabulous game yesterday troubling both Alba and umtiti multiple times while creating loads of chances for his team and covering up for Alba and that dumb mercado. Fought for his city and his club. Take a bow pic.twitter.com/Fw6kUt9yXi
— AM (@AM__FCB) April 1, 2018

- Как се чувстваш във втория си интервал като състезател на Севиля? Ти си сърцето и душата на този клуб, един от идолите на “бяло-червената” аудитория. Сега си по-опитен, по-мъдър и можеш да окажеш помощ доста на тима с всичко научено.
- Много съм благополучен. Истината е, че към момента се усещам доста потребен и давам всичко от себе си за този клуб. Освен със своето себераздаване и отдаденост мога да дам доста с моя опит.



- Как съпреживя огромния мач на Севиля на “Олд Трафорд” в Шампионската лига? Ти не съумя да окажеш помощ на отбора заради травма, само че сигурно си бил част от подготовката за мача, от мотивирането на футболистите.

- Наистина жадувах да играя в този мач. Бих дал всичко, с цел да бъда с моите съотборници в оня миг. Изживях го с доста страсти, въпреки че го гледах по малкия екран с моето семейство. Беше в действителност доста огромна наслада.



- Предстои реванш с Байерн. Загубихте с 1:2 първата среща. Как оценяваш възможностите на Севиля в ответната среща?

- В първия мач нямахме шанс и загубихме с 1:2, макар че в някои интервали от мача бяхме по-добри. Сега обстановката е доста комплицирана за нас. Със сигурност обаче не сме се предали. Трябва да се изиграят още 90 минути и макар че те бяха и си остават любимци, ние от Севиля още не сме споделили последната си дума!



- Много експерти виждат Манчестър Сити като най-силния тим в Европа. Ти игра за “гражданите” в продължение на няколко сезона. Как се промени тимът на Сити, с цел да се трансформира в едно от страшилищата в Шампионската лига?

- Мисля, че Манчестър Сити е подготвен даже за успех в Шампионската лига макар комплицираната обстановка, в която се намира след първия мач с Ливърпул. Отбори като Барселона, Реал Мадрид и Байерн обаче имат по-голям опит в Шампионската лига и това им оказва помощ доста.



- Ти си работил с Джосеп Гуардиола. Какъв треньор и какъв човек е той? Кое е най-важното му условие за всеки един футболист?

- Научих доста от него. Той е треньор с доста ясни хрумвания. Казва ти непосредствено какво чака от теб. Както всички, и той цени високо усърдната работа и отдадеността. От теб чака доста труд, труд с вярното мислене.



- През месец май е огромното севилско дерби с Бетис. От Бетис ви задминаха във краткотрайното класиране и конфликтът за Европа ще е още по-напечен. Ти си играл в доста севилски дербита. Опиши страстта! Можеш ли да сравниш прекарването с дербито на Манчестър?

- Играл съм в дербито на Манчестър и макар че пристрастеността е в действителност огромна, мисля, че дербито на Севиля е по-страстно, по-емоционално. Така го чувствам, може би тъй като аз съм от Севиля от сърце и душа и за мен това преживяване е по-специално.



- Ти си първенец на света и първенец на Европа с националния отбор на Испания. Какво очакваш от Мондиала в Русия това лято? Кои са твоите любимци за купата?

- Не съм доста добър в прогнозите, само че сигурно в битката ще бъдат нормалните обвинени като Германия, Бразилия… В последно време Испания играе доста добре и ще съм безпределно благополучен, в случай че още веднъж успеем да станем международни първенци.

- Нека последният въпрос е обвързван с България. Какво знаеш за нашия футбол, с какви усещания си от българските футболисти?
- Бях дете, когато България направи възторг на Световното състезание. Играчи като Стоичков и Балъков се показаха феноменално. Доскоро Бербатов играеше в Премиър лийг и направи мощна кариера в Англия. Шампионска Лига 1/4 кръг, сряда 11 април  Байерн (Мюнхен) 21:45предстои  Севиля
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР