[Hesburger] Още по темата Starbucks планира да открие четири нови

...
[Hesburger] Още по темата Starbucks планира да открие четири нови
Коментари Харесай

Hesburger ще отвори девет нови ресторанта в България

[Hesburger] Още по тематиката
Starbucks възнамерява да открие четири нови заведения в България през тази година

Компанията планува да направи инвестиция от 7 млн. лева, има 10% пазарен дял измежду кафе-веригите по данни на Euromonitor
5 мар 2018
Gloria Jean`s Coffees стъпи в България

Веригата възнамерява за 5 години да открие 25 обекта в седем страни от района
25 фев 2018 Веригата за бързо хранене Hesburger ще открие девет нови ресторанта в България през идващите няколко седмици. Планираните за тази година вложения са към 7 милиона лв., оповестиха от компанията.

Седем от обектите до момента са оперирали под марката Burger King, само че към този момент са добити от Hesburger - три на автомагистрала " Тракия " и по един в София (на пресечката на бул. " Константин Величков " и бул. " Тодор Александров " ), Кърджали, Кулата, Пловдив (ул. " Княз Александър I " №37), посочи за " Капитал " Иева Салмела, шеф интернационално развиване и маркетинг на Hesburger. Очаква се отваряне на заведения и в Слънчев бряг и Сливен.

Следваща цел – топ 3

В България компанията отвори първия си ресторант през декември 2016 година в Стара Загора, а предходната седмица откри осмия си обект в страната.

" Ние сме нова компания и нашият оборот за 2017 година е много дребен. Финансовият резултат е негативен, само че това е обикновено, когато влизаме в нови страни и когато отчитаме първата година от работата ни ", разяснява за " Капитал " Иева Салмела.

По думите й заетите във веригата в България са към 100, само че с проектите за развиване броят им ще се усили повече от два пъти.

Компанията още не е проучила пазарния си дял в България, само че задачата й е през 2018 да стане трета измежду най-големите вериги за бързо хранене в страната.

" Българският пазар е с положителни размери за нас. Тази година желаеме да насърчим от ден на ден хора да опитат нашите артикули, както и да повишим информираността и интереса на хората към марката ", споделя Салмела.

50 ресторанта за 10 години

Плановете на Hesburger за идващите 10 години плануват компанията да отвори 50 ресторанта в България и да се трансформира в национална верига за бързо хранене. Предвидените за този интервал вложения са 35 милиона евро.

Hesburger е финландски фамилен бизнес, датиращ от 1966 година с първи обект в гр. Наантали. През 1980 година първият ресторант, носещ името Hesburger, отваря порти в Турку.

Днес Hesburger има над 450 ресторанта във Финландия, Латвия, Литва, Естония, Русия, Германия, Украйна, Беларус и България. Веригата обезпечава работни места на над 6700 души. През 2017 година продажбите на компанията преди облагане надвишават 304 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР