Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала незащитена от институцията на

...
Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала незащитена от институцията на
Коментари Харесай

Меган Маркъл продължава войната с британските таблоиди от САЩ

Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала " незащитена от институцията " на монархията и " й било неразрешено да се отбрани сама " от медийни изявления във времето, когато била бременна, заяви Би Би Си, като цитира правосъдни документи.

Те са част от правосъдния иск на Меган против издателя на в. " Мейл он сънди " и " Мейл онлайн ", разгласили фрагменти от нейно писмо до татко й през 2018 година Съпругата на принц Хари съди изданията за нарушение на персоналния живот и на авторското право. Издателят отхвърля обвиняванията й. Все още не е планувано правосъдно дело, само че детайлности от правосъдните документи не престават да излизат на бял свят, до момента в който двете страни по делото договарят.

Херцозите на Съсекс живеят в Калифорния, Съединени американски щати, откакто се отдръпнаха от уговорките си като високопоставени членове на кралското семейство в края на март тази година.

По мотив на изявленията, които петима другари на Меган дават за нея пред американско издание през февруари предходната година, в документите се показва, че тя е " станала обект на огромен брой подправени и уронващи престижа й публикации в английски таблоиди, които са й предизвикали голям прочувствен стрес и са навредили на психическото й здраве ".

От документите излиза наяве, че юристите на Меган акцентират, че разноските по сигурността за сватбата на Меган с принц Хари през май 2018 година, платени от английските данъкоплатци, са много по-малки спрямо приходите от туризъм, генерирани с помощта на интереса към сватбата и които съгласно юристите надвишават един милиард английски лири.

Херцогинята упорства за обезщетение, което декларира, че ще бъде дарено на организация, бореща се против психическия тормоз.
 
.
— Stephen Waddington (@wadds)

На авансово съвещание по делото през май арбитър отхвърли елементи от желае на Меган, в това число и обвиняването, че издателят е работил " непочтено ", като е изключил от цитатите избрани пасажи от писмото на Меган до татко й. Отхвърлени бяха и изказванията на херцогинята, че издателят предумишлено е " раздухал " проблематични тематики от връзките на Меган с татко й и че имал " проект " да разгласява смущаващи или обидни публикации за нея.

" Асошиейтед нюзпейпърс " отхвърля изцяло обвиняванията на Меган.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР