Херцогът на Единбург се срещна най-старото живо сухоземно животно в

...
Херцогът на Единбург се срещна най-старото живо сухоземно животно в
Коментари Харесай

Костенурката и наследникът! Принц Едуард се среща с Джонатан, 192, който е най-старият жив сухоземен бозайник в света - и също така е представен на дядо си крал Джордж VI на остров Света Елена през 1947 г.

Херцогът на Единбург се срещна най-старото живо сухоземно животно в света - Джонатан, 191-годишната гигантска костенурка - в Света Елена

Той е донесен на острова от Сейшелските острови през 1882 година, дружно с три други костенурки на към 50-годишна възраст и живее в земята на Plantation House, резиденцията на губернатора.

Смята се, че Джонатан се е излюпил през 1832 година и макар че точната дата на неговото раждане е незнайна, формалният му 191-ви рожден ден беше маркиран през декември.

Херцогът прекарва четири дни в субтропичния английски Отвъдморска територия, отваряне на летището си, среща с водачи на общността и научаване за напъните за запазване на дивата природа.

В сряда на острова беше проведен формален празник, с цел да отпразнуват визитата на Едуард, който е 14-ти по ред за заместничество на трона.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР