Херта (Берлин) постигна изключително важна победа с 2:1 над гостуващия

...
Херта (Берлин) постигна изключително важна победа с 2:1 над гостуващия
Коментари Харесай

Херта записа ценна победа над пряк конкурент в битката за оцеляване

Херта (Берлин) реализира извънредно значима победа с 2:1 над гостуващия Щутгарт в дуел от 31-вия кръг на Бундеслигата, който беше пряк конфликт сред два от тимовете, забъркани в битката за оставане в немския хайлайф. Столичани прекратиха отрицателната си серия от осем публични срещи без победа и по едно и също време с това сложиха края на поредицата на швабите от четири турнирни мача без загуба.

Любопитното е, че и трите попадения пристигнаха още преди почивката. В 29-ата минута Марк Оливер Кемпф откри резултата в интерес на домакините, откакто засече центриране на Марко Рихтер. Само девет минути по-късно обаче Сехру Гираси възвърне равенството, разписвайки се с удар от близко след продължителна офанзива на своя отбор. В добавеното време на първата част въпреки всичко Флориан Нийдерлехнер беше прецизен след центриране от фал. Противников състезател се опита да почисти топката, само че съдията сподели, че тя към този момент е била минала голлинията за победното попадение на берлинчани. През второто полувреме гостите напълно преобладаваха, само че съвсем всички техни изстрели се оказа или неточни, или блокирани, поради което не съумяха да избегнат провалянето.

Въпреки че записа първи триумф в шампионата от 26 февруари насам, Херта остава на дъното на класирането с едвам 25 извоювани пункта. Тимът въпреки всичко редуцира на половина изоставането си от Щутгарт, който е на плейофното 16-о място с 28 точки или единствено на три пред днешния си противник.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР