Херсон в Южна Украйна е обграден от руски войски, съобщават

...
Херсон в Южна Украйна е обграден от руски войски, съобщават
Коментари Харесай

Херсон е обграден от руската армия

Херсон в Южна Украйна е обкръжен от съветски войски, оповестяват международните организации. Според разкази на очевидци съветските войски са подхванали наземно нахлуване против града, ситуиран покрай следения от Москва украинския полуостров Крим.

„ Руската войска построява контролно-пропускателни пунктове на входовете на Херсон “, заяви кметът Игор Колихаев във Facebook. „ Херсон е бил и ще остане украински “, сподели той. „ Градът в действителност е обграден, от всички страни има доста съветски бойци и военна техника, сложиха контролно-пропускателни пунктове на изходите “, сподели локалната журналистка Алена Панина по националната телевизия „ Украйна 24 “.

Тя добави, че към момента има ток, вода и парно в Херсон, само че съобщи, че са зародили провокации при внасянето на храна в 300-хилядния град, защото храната е била складирана в хранилища в покрайнините на града. Междувременно сателитни фрагменти, снимани в понеделник, демонстрират, че съветският боен ескорт северно от украинската столица Киев е дълъг към 64 километра, а не 27 километра, както бе обявено по-рано, заяви американската частна компания " Максар ". " Максар " заяви също по този начин, че на по-малко от 32 километра на север от границата на Беларус с Украйна са ситуирани спомагателни наземни сили и хеликоптери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР