Хероинът, заловен на ГКПП „Капитан Андреево“ е 712 кг -

...
Хероинът, заловен на ГКПП „Капитан Андреево“ е 712 кг -
Коментари Харесай

Показаха заловения хероин - рекордни 712 кг

Хероинът, хванат на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е 712 кг - рекордно за страната ни количество.

За залавянето на хероина заяви министър председателят Бойко Борисов в изявлението си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Днес представители на организация Митници и прокуратурата демонстрираха хванатите колета.

Борисов пред Организация на обединените нации: В този миг в България задържат стотици килограми хероин

Хероинът е бил прикрит в два директно преминаващи през страната ни за Австрия ТИР-а. И двамата водачи са иранци, те са арестувани. Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания. Ако бъдат наказани, ги грози затвор до 20 години и санкция до 300 000 лв..

Дрогата е била скрита зад гипсови плоскости и е с извънредно висока непорочност. В четвъртък е била открита пратката в първия камион, а вторият – от петък.

Установени са и подателят, и получателят - в Австрия.

Заради гипсовите плоскостите, които са плътни, рентгенът на митницата не е съумял да засече хероина. Камионите са били подложени на инспекция по метода разбор на риска и тогава опиатът е открит. „ Хероинът е бил укрит по безусловно еднакъв метод в товарите и на двата камиона. Те са превозвали палети със строителни плоскости, като хероинът е бил опакован и подложен сред самите плоскости, които са били компактно слепени”, изясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

„ Това за момента е най-голямото количество хероин, арестувано на наша граница. Установен е получателят – сдружение в страна-членка на Европейски Съюз. Своевременно са известени правоохранителните органи в съответната страна по линия на наркотрафика”, разясни Георги Георгиев от Агенция „ Митници”.

Предполага се, че това е част от канал за трафик на дрога от Азия към Европа.

Наркотиците в Европа: от ден на ден, все по-достъпни, все по-смъртоносни

Спипаха "търговци ", пробвали да продадат кокаин за 93 000 евро

Намериха 6 тона амфетамин на пристанище във Варна

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР