„Хемус“ е строена на честна дума, на някакви чертежи. Без

...
„Хемус“ е строена на честна дума, на някакви чертежи. Без
Коментари Харесай

Регионалният министър: Не можем да дадем срок за завършването на „Хемус“, тъй като няма да строим незаконно

„ Хемус “ е строена на почтена дума, на някакви чертежи. Без специфичен ексклузивен закон, който да узакони лотове, които са строени няма по какъв начин да стане. Има и проблеми с препроектирането. Част от трасетата не стават, има доста проблеми във всеки един сектор “, изясни той и регистрира няколко съществени минуса:

„ Използвана е малка врата в закона посредством „ ин хаус “ възлагане. АПИ е упълномощило да „ Автомагистрали “ ЕАД да извърши някои от лотовете. За страдание, „ Автомагистрали “ ЕАД не разполага с капацитет. Разполага с човешки капацитет, само че не под формата на служащи и по тази причина сдружението е пощенска кутия, която превъзалага на идващите реализатори “.

„ В момента сме се озовали в трети проблем – в част от секторите, изключително 4 и 5 лот са направени част от СМР без планове. Магистралата е строена на почтена дума, по този начин да се каже. Узаконяването на един градеж обаче минава през няколко етапи, само че нито едно от нужните условия не е спазено. Министерство на регионалното развитие, надлежно АПИ и „ Автомагистрали “ ЕАД се явяват едни от най-сериозните извършители “, изясни Караджов.

Според него това нелегално строителство ще бъде доста тежък за „ развързване “ проблем и ще би трябвало специфичен закон това да се случи.

Министър Гроздан Караджов показа и екипа си. В него влизат зам.- министрите Деляна Иванова, която ще работи по координацията, наблюдението и контрола на политиките и дейностите, свързани с държавната благосъстоятелност, комерсиалните сдружения, чийто принципал е Министерство на регионалното развитие, ВиК бранша, стратегиите за районно и териториално съдействие и Явор Пенчев, който ще дава отговор за въпросите, свързани със Закон за устройство на територията и строителството.

Караджов показа и новия ръководител на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР