Хелзинки. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от

...
Хелзинки. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева разговаря с архиепископа на Хелзинки и цяла Финландия Негово Високопреосвещенство Лео

Хелзинки. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация разговаряха с архиепископа на Хелзинки и цяла Финландия Негово Високопреосвещенство Лео. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Българските парламентаристи, които са на двудневно публично посещаване във Финландия, бяха посрещнати в Успенската катедрала в Хелзинки.
Председателят на Народното събрание означи ролята на църквата и значимото място, което изконните духовни полезности заемат в живота на актуалния човек. Цвета Караянчева изрази своята респект и почитание към активността на архиепископ Лео и Финландската православна черква за запазване и разпространение на християнските полезности и добродетели.
Негово Високопреосвещенство Лео благослови българските парламентаристи и ги помоли да предадат неговите поздрави на приятелския български народ. " Имам доста положителни другари в България, познавах се с починалия българския патриарх Максим и се веселя да Ви посрещна тук ", обърна се той към депутатите.
Архиепископът на Хелзинки и цяла Финландия изрази вяра визитата на българската парламентарна делегация да способства за усилване на единството и съдействието в Европа. " Лесно е да се построява Европа, когато се осланяме на общи полезности ", акцентира той и прикани за по-голямо единение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР