Helpkarma се разви до тези размери (събрани за три години

...
Helpkarma се разви до тези размери (събрани за три години
Коментари Харесай

Адв. Камен Добрев: Управляват ни мутри, за които здравето и животът дори на децата ни няма никакво значение

Helpkarma се разви до тези размери (събрани за три години суми за над 21млн. лева.) с помощта на милосърдието на българина, само че и на страната, която съзнателно закри функциониращия Фонд за лекуване на деца в чужбина.
Поредна поръчкова акция на ГДБОП и прокуратурата през април 2016 година, при която шефът на Фонда бе показно задържан, със фотоси и видеа на евра до брошури на институцията, за заграбване и непозволено разходване на средства. Истинският " проблем " беше освен непослушанието на Павел Александров, само че гражданският съвет към Фонда, който си позволяваше да обезпечава надзор и гласност при разглеждане на заявките и разходване на средствата, какъвто при Косьо от " Кредисимо " явно не е имало. Повече от четири години, профилираната прокуратура не съумява в опитите си делото на Александров да " тръгне " в съда. След закриване на Фонда, функционалностите се поеха от НЗОК и оттогава - цялостен безпорядък и никакъв цивилен надзор.

Нормативно, главно обвързване на страната е да закриля здравето на своите жители (чл.52, ал.3 от КРБ), посредством обезпечаване на налична и качествена здравна помощ, включително и посредством възнаграждение на най-съвременни способи за лекуване в чужбина, в случай че такива не се ползват в страната. (чл.2 и чл.82, ал.1, т.8 от Закона за здравето).

На процедура обаче, ръководят ни мутри, за които здравето и животът даже на децата ни няма никакво значение. Колко безобразия ще вършат отсега нататък, зависи от нас и нашата реакция.

Днес, от 10:00ч., от БОЕЦ сме пред Алекснадровска болница, където единствената у нас Клиника за трансплантация и нефрология следва да бъде преструктурирана в Covid поделение.

Адв. Камен Добрев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР