Хелоуин може и да е свършил, но това не означава,

...
Хелоуин може и да е свършил, но това не означава,
Коментари Харесай

Паяците Жоро са инвазивен вид, известен с това, че скачат с парашут във въздуха. Ето защо не трябва да се страхувате от тях.

Хелоуин може и да е приключил, само че това не значи, че ужасно изглеждащите паяци са завършили за годината. Голям жълт паяк, прочут като паяка Жоро, който е открит в няколко щата, се чака да продължи да се популяризира по източното крайбрежие, съгласно академик от университета Клемсън.

Паяците от време на време се назовават ​​парашутни паяци, тъй като могат движете се, като изстрелвате дълга нишка коприна, която се увлича от вятъра, носейки ги във въздуха. Но доцентът на Clemson Дейв Койл, който има докторска степен по ентомология и учи паяците от години, сподели, че хората не би трябвало да чакат блестящо оцветените същества ненадейно да се спуснат върху тях от горната страна.

„ Големият хората не вършат това ", сподели той. „ Това е нещо с дребен паяк. Случва се и хората даже не знаят, че има дребни паяци в небето. “

Грузия през 2014 година Оттогава типът, който е роден в Източна Азия, е видян в Алабама, Мериленд, Северна Каролина, Оклахома, Южна Каролина, Тенеси и Западна Вирджиния.

Coyle чака те да продължат да се популяризират.

„ Изглежда извънредно евентуално те да нямат проблем с разширението си в цялата източна половина на страната “, сподели той.

Отровни ли са паяците Жоро?

Въпреки че всички паяци имат малко отрова, паякът Жоро съставлява опасност за всичко, което се хване в неговата мрежа — която може да включва пеперуди, хлебарки, миризливи буболечки и оси — само че не и за хората.

„ Нямаме доказателства, че са предизвикали вреди на човек или домакински любим “, сподели Койл.

Видео за паяците Жоро, оповестено онлайн от Клемсън, демонстрира няколко деца, които оставят паякообразните да пълзят по ръцете им.

Въпреки че паяците не съставляват опасност за хората, те имат резултат на други паяци, сподели Койл. Установено е, че региони с високи популации на паяци Жоро имат по-ниски популации на паяци, които в действителност са локални за региона, сподели той.

„ Това за мен е доста отчетливо влияние върху околната среда “, сподели Койл. < /p>

Колко огромни са паяците Жоро?

Женските могат да порастват до един инч на дължина и 2 до 3 инча напречно с разперени крайници. Със своя жълт и сив стомах, паяците не са тъкмо пухкави.

„ Всеки, който не харесва всички страховити пълзящи неща, има всички характерности, които ги карат да се гнусят “, Койл сподели.

Какво би трябвало да създадат хората, в случай че видят паяк Жоро?

Когато става дума за различен инвазивен тип, петнистият фенер, управляващите приканиха обществеността да ги смачка. Койл би желал хората да снимат паяците Жоро — с камера.

За да помогне на учените да проследят паяците, Койл прикани хората, които се натъкнат на тях, да вършат фотоси и да ги качват в приложението за краудсорсинг iNaturalist.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР