Hellenic Petroleum, една от най-големите енергийни компании в Югоизточна Европа,

...
Hellenic Petroleum, една от най-големите енергийни компании в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

Компанията майка на бензиностанциите ЕКО сменя името и логото си

Hellenic Petroleum, една от най-големите енергийни компании в Югоизточна Европа, която участва в България с веригата бензиностанции ЕКО стартира изцяло ребрандиране на бизнеса си. Компанията ще има освен ново лого и корпоративна еднаквост, само че и ново име - HELLENiQ ENERGY.

Новата корпоративна еднаквост на HELLENiQ ENERGY бележи завършването на първия стадий от стратегическия проект на Групата – „ Визия 2025 “, предусещащ компанията да измести фокуса си към устойчиво стабилно развиване, бърз напредък на възобновими източници и зелена сила и разширение на нови пазари и артикули. В основата на този преход е реализацията на значими планове за промяна, цифровизация и рационализация на съществуващите рафинерии.

Целта на HELLENiQ ENERGY е доста да понижи своя отпечатък върху околната среда, като се стреми да се оправи с последствията от изменението на климата. За постигането на тази цел Групата има упоритостта да се утвърди като на водач в енергийния бизнес, фокусирайки се върху тематиката за зелената сила и употребявайки своите запаси, с цел да се бори за едно по-чисто бъдеще. Това включва огромни вложения във възобновими енергийни запаси, стана ясно на особено събитие в София Тех Парк, на което бе показана новата корпоративна еднаквост. На него бе показано и новото лого на компанията, проектирано с концепцията да пресъздаде почналия преход от историческите обичаи на марката към бъдещото ѝ позициониране. Новата визия на детайлите на логото има за цел да илюстрира към какво се стреми HELLENiQ ENERGY: енергиен преход и напредък - разпознаваемите линии еволюират във върна от сила, а пътеводната звезда съставлява искрата на интелекта и е водещ детайл.

Новият външен тип на марката на HELLENiQ ENERGY също се характеризира с ослепителен и мощен цветови код, с палитра, състояща се от първоначални и вторични цветове, палитра, която е знак на респект към дълбоките корени на Групата в Гърция. Цветът Ocean Blue, който носи мощна асоциация с гръцкото широко синьо море, е главният цвят на марката, употребен в логото и затова значим съставен елемент на цялата марка.

От стъпването си на българския пазар през юли 2002 година като част от Hellenic Petroleum Group, ЕКО България към този момент има верига от близо 100 бензиностанции и планира  в допълнение да разшири обсега си на територията на страната като част от тактиката си за развиване. Досега компанията е вложила повече от 100 милиона евро в българската стопанска система от 2002 година насам и има 1100 чиновници, свързани с ЕКО България.

„ Планираме и работим в името на бъдеще, което да е по-чисто и по-устойчиво за всички и на всички места, където компанията оперира. Ние се стремим да реализираме 50% понижаване на излъчванията на CO2 до 2030 година и постигане до нула излъчвания през 2050 година ", съобщи изпълнителният шеф на HELLENiQ ENERGY, Андреас Сиамисис по време на събитието в София, отдадено на ребрандирането.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР