Хеликоптерна площадка ще бъде изградена в двора на шуменската болница.

...
Хеликоптерна площадка ще бъде изградена в двора на шуменската болница.
Коментари Харесай

Правят хеликоптерна площадка на шуменската болница

Хеликоптерна площадка ще бъде построена в двора на шуменската болница. Съоръжението ще бъде финансирано със 120 хиляди лева от Министерството на здравеопазването.

Това заяви на съвещание на Постоянната комисия по опазване на здравето към Общинския съвет в Шумен шефът на МБАЛ – Шумен доктор Димитър Костов, предава shum.bg. 

Той изясни, че в писмо от Министерство на здравеопазването са показали, че ще има финансиране за създаване на хеликоптерна площадка във всяка болница, която има опция и място за това.
Хеликоптерната площадка ще е част от мрежа за бързо превозване на пациенти. Основното място, където ще се намират медицинските хеликоптери в нашия район ще е летището в Буховци.

“В двора на нашата болница се оказа, че може да се построи такава площадка. Преди месец бяхме получили и инструкции за планиране на тези площадки. А в този момент имаме изясненост и по какъв начин ще се проектира, и по какъв начин ще се финансира. Огледахме терена в двора на болничното заведение и се откри подобаващото място. Тя ще се построи на мястото на паркинга с навеси от ламарини, като ще се наложи и срутване на постройката до него, която не се употребява и се разрушава. Около това място няма загради, като високи здания и други уреди, и има добър подстъп до Хирургическия блок ”, сподели още доктор Костов.

Той добави, че от МБАЛ – Шумен към този момент са изпратили форма за кандидатстване до Министерство на здравеопазването и се чака отговор. Д-р Костов изясни, че съгласно предварителните планове хеликоптерната площадка ще излезе към 180 хиляди лева, като изрази убеденост, че нужните спомагателни 60 хиляди лв. ще могат да се обезпечат от болничното заведение.

Директорът на МБАЛ сподели още, че се надява на подпомагане от община Шумен, защото дворът на болничното заведение е нейна благосъстоятелност и тя би трябвало да даде позволение за построяването на хеликоптерната площадка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР