Хеликоптерите Кугър“ не могат да изпълняват медицински задачи подобно на

...
Хеликоптерите Кугър“ не могат да изпълняват медицински задачи подобно на
Коментари Харесай

Експерт: Ако Кугър“ зависне над Пирогов или военна болница, няма да останат и половината стъкла

Хеликоптерите " Кугър “ не могат да извършват медицински задания сходно на хеликоптерите коли за спешна помощ. Това съобщи специалистът и член на ХЕМС Мариян Боновски в предаването " Лице в лица " по БТВ.
" Няма нито едни мотив, който да може да покаже, че " Кугъра " може да извършва действия и задания по ХЕМС “, сподели той, само че добави, че в случай че държавното управление желае да се откаже от четири хеликоптера, те има по какъв начин да бъдат употребявани за други цели.
 България ще купи един хеликоптер за здравна евакуация по въздух България ще купи един хеликоптер за здравна евакуация по въздух
Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов показа на премиера Бойко Борисов пътна карта, създадена от Министерството на здрав...
Боновски уточни още, че в случай че " Кугър “ кацне на покрива на ще пропадне до равнище минус 2 на постройката, а шумът би изпочупил стъклата. " Медицинският е кола за спешна помощ. Той може да кацне на всички места. Не може да спасяваш някой с тир “, сподели още Боновски. По думите му по стандарт медицински хеликоптер не може да тежи повече от 3,5 тона, а един " Кугър " е с тегло 9 тона и добави, че наподобява някой желае просто да се освободи от четири такива хеликоптера. Според Боновски тези " Кугъри " може да бъдат употребявани за евакуация и за сходни задачи, само че не и за транспорт от и до лечебни заведения. Той добави, че доста по-скъпи са и летателните часове на тези хеликоптери. 
Експертът посочи, че в случай че страната ни стане член на ХЕМС, ще би трябвало да изградим цялостна система за ръководство на медицинските хеликоптери, която стартира с промяна в работата на телефон 112. " Само в диалозите губим 8-10 минути. По стандарта на ХЕМС хеликоптерът би трябвало да е изхвърчал до петата минута от подаване на сигнала “, споделя Боновски. Това значи също, че с цел да има съответна реакция, би трябвало да се изградят специфични бази за медицинските хеликоптери на тъкмо избрани места в страната, с цел да може логистиката на въздушните спасявания да бъде ефикасна и да лишава оптимално малко време. Боновски разгласи още, че прилежащите ни страни употребяват Еврокоптер. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР