Хеликоптери се включиха в спасяването на хора, бедстващи в наводнените

...
Хеликоптери се включиха в спасяването на хора, бедстващи в наводнените
Коментари Харесай

Вижте водното бедствие в Карловско от хеликоптер: Всичко е под вода

Хеликоптери се включиха в спасяването на хора, бедстващи в наводнените села в Карловско. Най-тежко е ситуацията в село Богдан. Там 20 души бяха евакуирани с хеликоптер, а други изкарани по въжета. Военен хеликоптер " Кугар “ с екипаж от 24-а авиобаза Крумово ще достави хранителни артикули, вода и други средства от първа нужда на наранени от наводнението и избавителните екипи, които работят в селата, потърпевши от пороите в Карловско. Машината излетя в 18.24 часа.

Поради спирането на пътищата в Подбалкана в резултат на проливните превалявания, в изолираните региони доставката ще бъде осъществена посредством хеликоптер. По този метод избавителните екипи от чиновници на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията, военнослужещи от Сухопътните войски и представители на други институции ще продължат да работят на терен през нощта и на следващия ден. По-рано през днешния ден различен боен хеликоптер " Кугар “ изтегля по въздуха потърпевши хора от бедствието в района.

От Министерство на защитата разпространиха и извънредни фрагменти, направени от въздуха от хеликоптер " Кугар “ на Военновъздушни сили по време на избавителните действия над района на наводнението в Карловско.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР