Хеликоптерът може да каца на различни от площадките в болниците

...
Хеликоптерът може да каца на различни от площадките в болниците
Коментари Харесай

Гвоздейков увери: Медицинският хеликоптер може да каца на различни от площадките в болниците места

Хеликоптерът може да каца на разнообразни от площадките в лечебните заведения места, тъй като това му е работата. Това написа в своя Фейсбук профил министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, отговаряйки на рецензиите за наличното съоръжение на първия медицински вертолет от новоизграждащата се система за въздушно избавяне.  

„ Лисицата, като не можела да стигне гроздето, викала, че е кисело, гласи една българска сентенция. Отново следващите брутални неистини през днешния ден в Народното събрание. Някои хора си мислят, че най-съвременният италиански хеликоптер е като остарелия „ Москвич “ и настойчиво желаят да ни върнат в предишното. Купиш го нов москвича и бензинът няма да ти стигне за 100 км, тъй като пробката на резервоара не е завита и изминал. Фарове няма за през нощта, че бушонът е изгорен на късите и все такива соц неудачи, които през днешния ден се опитваха да пресъздават “, написа Гвоздейков в обявата. 



В нея министърът изрежда пет обстоятелството, с които, по думите му, се опровергават лъжите по адрес на първата пристигнала машина.

„ 1. На 31 януари в 17:29 българско време хеликоптерът излетя от Пескара (Италия) и прелетя до Дубровник с разстояние 370 км, като кацна в 18:50. Което значи следното:  

а) минал е 370 км за 1:21 часа, и горивото не е свършило. Имал е гориво за още близо 300 км полет.

б) един час от времето на полета е било в тъмната час на деня от 17:50 ч. до кацането му в Дубровник в 18:50 ч. От това е видно, че хеликоптерът е летял и по мрачно.

2. Хеликоптерът може да каца на разнообразни от площадките в лечебните заведения места, тъй като това му е работата. Регулациите гласят следното:

а) AMC1 SPA.HEMS. 125(c)(4) Изисквания за успеваемост на HEMS интервенции.Критерии за избор на място за интервенции HEMS:
За да избере работна площадка от въздуха, водачът или операторът би трябвало да дефинира:

Минимални размери, които да бъдат два пъти по-големи от ротора (винта на хеликоптера) и минимум четири пъти дължината на хеликоптера, което се прави оценка от екипажа от въздуха.

3. Към днешна дата има 5 сертифицирани болнични хеликоптерни летища. Три в София и по е дно във Варна и Панагюрище . Одобрени и в развой на узаконяване са Русе, Пловдив, Велико Търново, Плевен, Сливен, Стара Загора, Габрово.

4. Пет от водачите имат професионален летателен опит сред 8000 и 9800 летателни часа. Възрастовата граница, до която могат да правят полети е 65 години.

5. Сертификатът за Авиационен оператор следва да бъде публикуван, като едно от изискванията за издаване е да има регистриран хеликоптер, което към този момент е реалност “, изрежда Георги Гвоздейков. 

В края на обявата си той твърди също, че „ България Хели Мед Сървиз “ напълно скоро ще стартира профилиран асортимент за образование на млади водачи на хеликоптер за HEMS , които желаят да работят тази атрактивна специалност.

В декларацията от парламентарната естрада, прочетена от народния представител Филип Станев, от партия „ ИТН “ упрекнаха ръководещите, че закупеният с европейско финансиране хеликоптер " става единствено за театралничене пред медиите ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР