Хеликоптер на Военновъздушните сили участва в гасенето на двата пожара

...
Хеликоптер на Военновъздушните сили участва в гасенето на двата пожара
Коментари Харесай

Пожарите в Рила вече обхващат около 500 декара гора

Хеликоптер на Военновъздушните сили взе участие в гасенето на двата пожара във високата част на планината Рила, оповестиха от Югозападното държавно дружество. Над 80 пожарникари, горски служащи и чиновници на Природен парк " Рила " гасят двата пожара, които са обхванали територия от към 500 декара.

Техника пробива преспите сняг при хижа " Македония ", с цел да се обезпечат спомагателни подходи към пожарите, споделиха за БНР от Югозападното държавно дружество. Пожарите се разрастват - този в местността „ Радовица “ е обхванал към 250 дка, а пожарът в местността „ Чаушов дол “ – 120 дка, на към 1 800 м надморска височина, оповестяват от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Още от кореспондента

От тази заран - трети ден, на терена на пожарите са към 80 пожарникари, горски служащи, екипи на Политическа партия " Рила ". Гаси се единствено на ръка. Условията в региона са извънредно тежки, по тази причина не се позволява присъединяване на доброволци. В доста сектори има каменисти скатове, има заплаха и от падащи дървесни парчета. През целия сегашен ден ще продължат опитите за потушаване на огъня. Ирина Жерева, представител на Югозападното държавно дружество, посочи че пожарите се разрастват само че в посока на незалесени територии. Има подготвеност в гасенето да се включи и хеликоптер.

Опасност за Рилския манастир няма - пожарите са на много огромно разстояние от Светата обител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР