Хеликоптер Ми-8 се е разбил в Харковска област, съобщи министърът

...
Хеликоптер Ми-8 се е разбил в Харковска област, съобщи министърът
Коментари Харесай

Хеликоптер Ми-8 и самолет СУ-34 се разбиха в Брянска област

Хеликоптер Ми-8 се е разрушил в Харковска област, заяви министърът на защитата на Русия Игор Конашенков, представен от организация ТАСС.

Украинските организации оповестяват обаче за оповестени видеа в обществените мрежи, от които се вижда, че хеликоптерът е бил ударен, вероятно от ракета. Предположението е, че става въпрос за работа на противовъздушната система.

Руските организации не удостоверяват, че хеликоптерът е бил съветски, за разлика от украинските, които настояват това.

Според службите за незабавна помощ, представени от ТАСС, преди да се разбие, машината се е запалила, като по предварителни данни става въпрос за пожар в мотора. Открити са останките на хеликоптера, а двама души на борда са починали.

По-късно бе обявено, че в Брянска област е паднал аероплан СУ-34 , покрай град Клинци, на 50 километра от украинската граница. По предварителни данни случаят се дължи на самозапалване на мотора.

Припомняме, че хеликоптер Ми-28 се разруши в петък по време на подготвителен полет в региона на Джанкой в ​​Крим . Военното летище в региона на Джанкой, когато бяха унищожени няколко съветски бойни самолета. 

През януари 2023 година пък хеликоптер на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна край Киев, като при случая почина вътрешният министър на страната Денис Монастирски.

През ноември 2022 година в Тверска област в Русия, а двама души починаха
 Зеленски за злополуката с хеликоптер: Украйна всеки ден губи най-хубавите синове и дъщери
Зеленски за злополуката с хеликоптер: Украйна всеки ден губи най-хубавите синове и дъщери

Държавният глава взе участие в церемонията по погребението на управлението и военнослужещите на МВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР