ХЕЛЕНА, Монт. (AP) — Железопътните адвокати на BNSF се очаква

...
ХЕЛЕНА, Монт. (AP) — Железопътните адвокати на BNSF се очаква
Коментари Харесай

BNSF Railway казва, че не е знаела за азбеста, който е убил стотици в град Монтана

ХЕЛЕНА, Монт. (AP) — Железопътните юристи на BNSF се чака да спорят пред правосъдните заседатели в петък, че железопътната линия не би трябвало да бъде държана виновна за гибелта на рак на белите дробове на двама някогашни поданици на нечист с азбест град Монтана, едно от най-смъртоносните места във федералната стратегия за замърсяване на Superfund.

Адвокатите на притежаваната от Уорън Бъфет компания споделят, че корпоративните прародители на железопътната линия не са знаели, че вермикулитът, който тя тегли в продължение на десетилетия от близката мина, е цялостен с рискови микроскопични азбестови нишки.

Делото във федералния цивилен съд за двете смъртни случаи е първото от многочислените каузи против основаната в Тексас железопътна корпорация, достигнало до правосъден развой за предишните й интервенции в Либи, Монтана. Настоящи и някогашни поданици на дребния град покрай границата сред Съединени американски щати и Канада желаят BNSF да бъде измамен под отговорност за хипотетичната му роля в излагането на азбе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР