Хедсетът за смесена реалност Vision Pro на Apple още дори

...
Хедсетът за смесена реалност Vision Pro на Apple още дори
Коментари Харесай

Второто поколение на очилата Apple Vision Pro ще има micro-OLED дисплей

Хедсетът за смесена действителност Vision Pro на Apple още даже не е излязъл по рафтовете на магазините, а към този момент се появиха клюки за второ потомство Vision Pro. Според изследователската компания Omdia, Apple възнамерява да оборудва идващото потомство AR/VR очила с micro-OLED екран, който ще предлага по-висока бляскавост и най-високо равнище на възпроизвеждане на цветовете.

В отчета се споделя, че Apple има намерение да употребява усъвършенствани micro-OLED екрани с усъвършенствана RGB OLEDoS конструкция, които ще заменят WOLED панелите, употребявани в първото потомство Vision Pro. Разбира се, увеличената бляскавост и усъвършенстваното възпроизвеждане на цветовете са значими. Въпреки това подобряването на успеваемостта на устройството посредством потреблението на micro-OLED екран може да направи второто потомство Vision Pro по-привлекателно за потребителите.

Сегашното потомство Vision Pro, колкото и необикновено преживяване да дава слушалките, остава мощно подвластно от зареждането. Устройството изисква връзка с външна батерия или Mac компютър, с цел да обезпечи продължителни интервали на непрекъсната приложимост. Използването на micro-OLED екрани ще направи устройството по-самостоятелно и затова по-привлекателно за купувачите.

Журналистът от Bloomberg Марк Гурман към този момент писа, че Apple ще стартира да продава очилата Vision Pro през февруари идната година. Той също по този начин означи, че второто потомство на Apple ще се появи не по-рано от 2025 година. Според авторитетния анализатор Минг-Чи Куо всеобщото произвеждане на Vision Pro 2 ще стартира едвам към първата половина на 2027 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР