Хечбекът Citroen e-C3, очакван през 2024 г., ще изминава около

...
Хечбекът Citroen e-C3, очакван през 2024 г., ще изминава около
Коментари Харесай

Citroen подготвя за пазара електромобил за €25 000


Хечбекът Citroen e-C3, предстоящ през 2024 година, ще изминава към 300 км с едно зареждане
(снимка: Citroen)

Електрическа кола Citroen на стойност 25 хиляди евро се чака на пазара при започване на идната година. Хечбекът e-C3 ще се създава в цех на компанията в Словакия.

Представители на транснационалния авто производител Stellantis до неотдавна избраха да се оплакват от бързите темпове на преход към електрическа двигателна сила и неналичието на нужната инфраструктура и запаси за реализирането му. Но от началото на идната година дъщерният бранд Citroen ще пусне на пазара електрическа кола на стойност не повече от 25 000 евро, заяви Блумбърг.

Електрическият хечбек e-C3 ще се създава в цех в Словакия и ще се конкурира с модела Dacia Spring, сглобяван в Китай, както и с бъдещото електрически автомобил Renault 5. С едно зареждане Citroen e-C3 ще може да измине към 300 км.
още по темата
Според представителя на марката, Citroen има история в производството на ценово-достъпни коли, а в този момент задачата на марката е да направи „ електрическата подвижност налична за всеки ”.

Volkswagen също приготвя за пазара електромобил за 25 000 евро, само че той ще се появи в продажба чак през 2025 година В допълнение, на ниска цена Renault 5 се чака във Франция през идната година, само че към момента не е оповестена цената му.

Citroen се надява да вземе 5% от европейския пазар през втората половина на тази година, по отношение на 3,7% през предходната година. Марката също по този начин възнамерява да разшири наличието си в Африка, Индия, Латинска Америка и Близкия изток. Тази година Citroen чака да продаде минимум 1 милион коли против 685 732 година по-рано.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР