Хебър си осигури оставането в Първа лига, след като в

...
Хебър си осигури оставането в Първа лига, след като в
Коментари Харесай

Хебър прати Берое на бараж след късна драма, победи за Септември и Пирин

Хебър си обезпечи оставането в Първа лига, откакто в среща от последния 35-и кръг в борбата за оцеляване победи Берое с 3:1 вкъщи. На стадион " Георги Бенковски " домакините пратиха заралии на бараж след две късни попадения в добавеното време на мача.


Ивайло Михайлов откри за водения от Любослав Пенев отбор в края на първото полувреме. След почивката обаче старозагорци стигнаха до равнене след тъкмо осъществена дузпа от Тонислав Йорданов. Възпитаниците на Николай Киров предвкусваха спасението, само че бяха осъдени с два гола в границите на четири минути сред 91-та и 95-та, осъществени от резервата Марк Емилио Папазов. В края на дуела нервите на Берое не устояха и те приключиха срещата с 10 души на терена след втория жълт картон на Серкан Юсеин. Спас Георгиев, който седеше на аварийна пейка, също бе изпъден от основния арбитър Георги Давидов. Така заралии, които приключиха с еднакъв брой точки с Ботев Враца и Хебър, само че са с по-слаби индикатори в директните мачове и с двата отбора, ще играят бараж за оставане в елита против третия от Втора лига - Спортист Своге. Двубоят под Аязмото е в събота, 10 юни, от 17:30 часа.

Спасението си подсигурява и Пирин Благоевград, който взе семейството си на изпадналия към този момент Спартак Варна с 2:0. " Орлетата " взеха решение всичко в мача с две бързи попадения до 15-та минута - техни създатели станаха Даниил Кондраков и Вячеслав Велев.


В мач без значение Септември се елементарни с елита с победа, откакто надделя Ботев Враца с 3:1 вкъщи. Играчите на Красимир Балъков поведоха след автогол на вратаря на гостите Красимир Костов. Митко Митков повиши на 2:0 след почивката, преди Петър Кепов да върне очакванията на врачани. Точно изпълнена дузпа от Красимир Станоев в добавеното време на срещата обаче постави точка на разногласието. Въпреки това, триумфът на септемврийци не бе задоволителен за оцеляването и по този начин отборът, дружно със Спартак Варна, ще играят във Втора лига през идващия сезон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР