Хебър се провали звучно в Шампионската лига. В първия мач ...

Хебър се провали звучно в Шампионската лига. В първия мач

Провал за Хебър в Европа

Хебър се фалстарти звучно в Шампионската лига. В първия мач от II кръг на квалификациите българският отличник загуби от носителя на купата в Беларус Шахтьор Солигорск с 2:3 гейма (-22, 15, 14, -19, -9). Така " тигрите " на Камило Плачи се нуждаят от наложителна победа като посетител идния четвъртък, с цел да елиминират противника . При 3:0 или 3:1 Хебър непосредствено ще продължи в III кръг, а при 3:2 ще има златен гейм. Поражението в зала " Васил Левски " макар че е повече от изненадващо, тъй като в предния кръг българите елиминираха много по-опитния Гуагуас (Исп).

Сега в Пазарджик Хебър изгуби първия гейм след неточности в края му. После тимът, въпреки и без болния Плачи, се стегна и господства тотално в следващите две елементи . Ролите макар че се размениха в четвъртия гейм, когато гостите дръпнаха с 18:12 и в последна сметка стигнаха до тайбрек. В него Шахтьор поведе през цялото време - 8:4 и пречупи съпротивата на домакините, които съумяха да реализират единствено 9 т. Над всички в мача беше канадецът Брадли Гънтър с 21 т., а Тодор Алексиев и италианецът Якопо Масари добавиха по 16.

За беларусите Павел Авдоченко заби 17 т.

" Нямаше подценяване, елементарно не започнахме събрано в първия гейм, което ни костваше загубата. Натиснаха ни със сервис, дръпнаха с 3-4 т., надлежно за тях стана по- просто да блокират нашата офанзива . Победиха справедливо , няма какво да се лъжем. Те макар че са реализуем тим . По-опитни сме и би трябвало да го покажем. Те са млади момчета, които рискуват, само че механически ги превъзхождаме. Като експеримент също. За нас това беше едвам четвърти формален мач. С времето ще посочваме по- положителни игри. Трябва макар че да намерим верния метод да преодолеем Шахтьор " , сподели либерото и душа на тима Теодор Салпаров.Източник: duma.bg