Хебър (Пазарджик) ще дебютира в Шампионска лига срещу испанския Гуагуас

...
Хебър (Пазарджик) ще дебютира в Шампионска лига срещу испанския Гуагуас
Коментари Харесай

Волейболният Хебър стартира срещу испанци в Шампионска лига

Хебър (Пазарджик) ще дебютира в Шампионска лига против испанския Гуагуас Лас Палмас. Това отреди тегленият в Люксембург през днешния ден жребии, а другата добра вест е, че „ тигрите ” първо ще гостуват (5-7 октомври), а във втория мач ще бъдат домакини в Пазарджик (12-14 октомври). Гуагуас Лас Палмас е шест пъти първенец на Испания, седем пъти притежател на Купата на Краля и веднъж на Суперкупата. Любопотното е, че приключилият сезон бе повече от сполучлив след завръщането на клуба след 27 години отвън елита и то с дубъл.

Шампионите от Хебър към този момент водени от Камило Плачи за първи път ще играят в най-престижния шампионат, откакто две години бе част от Купата на кандидатите и Купата на CEV, където даже игра 1/8-финал против Зенит (Санкт Петербург). Сега в предварителния стадий ще търсят нови исторически триумфи против Лас Палмас. Загубилият от тази двойка пък ще продължи в купата на CEV, където ще спори с Калцит Камник от Словения.

При дамите за поредна година Марица Пловдив влиза непосредствено в групите на Шампионска лига, само че ще би трябвало да изчака до 24 септември и галата в Любляна, с цел да научи своите бъдещи противници. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР