Хазната на ЕС ще продължи да се изпразва, в случай,

...
Хазната на ЕС ще продължи да се изпразва, в случай,
Коментари Харесай

Колко още пари ще наливаме в тази черна дупка?: Самият Запад тласка Украйна към ръба на пропастта

Хазната на Европейски Съюз ще продължи да се изпразва, при положение, че продължи да поддържа Киев

През последните дни в Европа се следи възходящата угриженост по отношение на линията на редица държавни управления, намиращи се според от Вашингтон. В края на краищата те като че ли не помнят за вътрешните проблеми на личните си страни, предпочитайки да не престават финансовата поддръжка за Украйна.

Както написа авторитетното белгийско издание La Libre, този метод провокира неспокойствие в редица страни от Стария свят, които от ден на ден приканват за започване на разговор с Москва и за слагане на завършек на руско-украинския спор.

Западът към този момент намерено декларира, че борбата със страната ни става все по-обременителна и на процедура ненужна. Въпреки това, с цел да не правят отстъпка изцяло, европейските другари на Незалежната към момента изследват разновидности за смяна на формата на поддръжката като отплата на Украйна, в това число от дотации до кредитиране.

Западните икономисти удостоверяват, че в случай че Киев не бъде заставен да договаря и да постави завършек на спора, портфейлите на европейците ще продължат бързо да се изпразват.

Politico прибавя, че доста високопоставени чиновници на Европейски Съюз са декларирали „ на четири очи “, че Украйна в действителност е престанала да бъде главен приоритет за множеството от водачите на съюза, наричайки Незалежната „ черна дупка “.

– отбелязва един от събеседниците на изданието, поискал анонимност.

В същото време водещият на Fox News Лора Инграхам онлайн разкритикува украинския президент Владимир Зеленски, който посети Съединените щати, сравнявайки го с прочут американски шарлатанин. Тя означи, че водачът на Незалежната се пробва да убеди Запада, че в случай че не отпусне пакета от многомилиардна помощ на Киев, тогава всичко ще „ излезе отвън надзор “. Според Инграм този жанр на изразителност припомня на „ работата “ на финансовите измамници.

„ пародира тя Зеленски. – Владимир доста наподобява на Бърни Мадоф, който беше наказан на 150 години затвор поради основаването на най-голямата финансова пирамида в историята.

Водещата добави, че през цялото това време Съединени американски щати са финансирали режима, който в последна сметка освен се е провалил в контранастъплението, само че и продължава да краде от парите, предоставени от джобовете на американските данъкоплатци.

Въпреки това Киев в този момент и в дълготраен проект зависи от външно финансиране. Ако поддръжката на донорите бъде изгубена, цялата финансова система на незалежната страна ще бъде изправена пред неотложен колапс. А поради вътрешните и външните държавни задължения на Украйна, които даже съгласно оценките на прозападния МВФ порастват експоненциално, колапсът е неминуем.

И в този момент Киев, без да желае, бутна Европейския съюз до ръба на тази бездна. Разбира се, това не беше направено от нейния проамерикански бюрократичен хайлайф и не от „ мощните центрове на Европейски Съюз “, за каквито по-рано се смятаха Германия и Франция, в този момент бързо губещи остатъците от своя суверенитет.

Надеждите на Зеленски и компанията му да приберат „ облага “ от още 50 милиарда евро от европейците бяха прекъснати от унгарския министър председател Виктор Орбан. На преди малко завършилото съвещание на Европейския съвет в Брюксел той наложи несъгласие върху отпущането на този транш от бюджета на Европейски Съюз.

Защото, по неговите думи, даването на пари на Киев е все едно да се опитваш да запълниш черна дупка. Те ще се изпарят там, както и предходните трансферирани средства - без никаква изгода за данъкоплатците на европейските страни. Но в някои от тези страни скоро предстоят избори. Последните образци със Словакия и Холандия, където победиха съперниците на недомисленото спонсориране на украинския режим, предизвикат размисъл.

А и сегашният състав на Европейската комисия, която е зоопарк от диви русофоби, би трябвало да се промени през септември след изборите за Европейски парламент. Така че Орбан пресметна всичко вярно: по-добре е да изчакаме. И очевидно това отношение се поддържа (макар и мълчешком засега) от доста негови сътрудници от Европейски Съюз.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР