Хазартният бос Васил Божков обяви в профила си във фейсбук,

...
Хазартният бос Васил Божков обяви в профила си във фейсбук,
Коментари Харесай

Божков разкри: Ритон от иззетата ми колекция е обявен за продажба

Хазартният необут Васил Божков разгласи в профила си във фейсбук, че експонат от сбирката му, която беше конфискувана от следствените органи е разгласен за продажба.
Намиращият се в Дубай колекционер демонстрира документи за покупката и изземването на експоната, както и телефонен чат, в който му оповестяват за продажбата.
Ето какво написа Божков:
Грабежът на стотици артефакти от #KолекцияВасилБожков стартира през януари. В началото противозаконните и безчовечен дейности се правиха единствено от чиновници на Прокуратурата, по-късно се включиха и представители на Министерство на културата. Съдбата на предметите със статут на международно културно завещание остана неразбираема след десетки неистини от представителите на хунтата.
Моите проекти бяха да бъдат изложени в най-големият частен музей на Балканите. С тази цел купих и постройката на Телефонната палата в София.
Примерът, който ще ви дам с един от бъдещите експонати в музея е задоволително индикативен за отношението към културно-историческото завещание от властимащите.
Закупих този ритон от изложба в Лондон през април предходната година.
Иззет е нелегално на 2-ри март тази година. Вече знаете по какъв начин е опакован и превозен.
Миналата седмица се появи на свободния пазар.
Оставям мненията на виновните. "
Това е следващата офанзива на Божков към ръководещите във връзка с културните полезности. На 24 май обвиненият предприемач се подигра на Бойко Борисов и регистрира варварско отношение към културата.
Честит празник на всички грамотни. Да съберем 1,2,5 милиона помощ за 3 курса. На VG по правопис, на ББ по правоговор, на ИГ по четене, написа в Twitter Васил Божков във връзка Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Предполага се, че буквите визират финансовия министър Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.
Вчера пък Божков съобщи, че българските управляващи са потулили случая с противозаконното присвояване на артефакти и през днешния ден продължи с разкритията по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР