Хай-тек устройствата ще се използват при учебни и бойни задачиОчилата

...
Хай-тек устройствата ще се използват при учебни и бойни задачиОчилата
Коментари Харесай

Microsoft ще оборудва армията на САЩ с очила HoloLens

Хай-тек устройствата ще се употребяват при образователни и бойни задания

Очилата за добавена действителност HoloLens влизат на въоръжение в американската войска

Microsoft подписа огромна договорка с Пентагона. Компанията ще достави на военните голям брой устройства за добавена действителност HoloLens на обща стойност 480 млн. $, заяви Блумбърг.

Хай-тек устройствата ще се употребяват при образователни и бойни задания. В първите две години Microsoft ще обезпечи 2500 гарнитури HoloLens като въведения към огромни доставки, които могат да превишат 100 000 броя. ИТ колосът завоюва търга на Пентагона в конкуренция с компании като Magic Leap.
още по тематиката
Технологията за разширена действителност ще обезпечи на военните по-подробна информация за взимане на решения, разясняват договорката от Microsoft. Компанията има дългогодишни, доверени връзки с Министерство на защитата на Съединени американски щати.

Американската и израелската войска към този момент ползват устройствата HoloLens за образование, само че проектите им за потребление на очилата в действителни бойни дейности са забележителна крачка напред. Сделката трансформира армията на Съединени американски щати в най-големия клиент на HoloLens.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР