Хавиер Милей ще положи клетва в неделя като президент на

...
Хавиер Милей ще положи клетва в неделя като президент на
Коментари Харесай

Крайнодесният аутсайдер Милей ще поеме длъжността в Аржентина, обещавайки драстични икономически реформи

Хавиер Милей ще постави клетва в неделя като президент на Аржентина, защото страната се приготвя за фрапантни съкращения на разноските и стопански промени, ориентирани към ограничение на необузданата инфлация. 53-годишният либертарианец-икономист се зарече, че няма да има „ полумерки “, до момента в който се оправя с десетилетията на преразход, задължения и безизходен валутен надзор в третата по величина стопанска система в Латинска Америка.

Церемонията по встъпването в служба в Буенос Айрес събира шепа разнообразни международни водачи, в това число Владимир Зеленски на Украйна и националистическият министър председател на Унгария Виктор Орбан – единственият водач на Европейски Съюз, който поддържа тесни връзки с Кремъл.

Левият водач на Чили Габриел Борич и кралят на Испания Фелипе VI също участват, както и някогашният президент на Бразилия Жаир Болсонаро.

След като постави клетва, Милей ще произнесе първата си тирада като президент от стълбите на Народното събрание. По-късно той ще се закълне в кабинет от девет минист...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР