ХАВАНА (AP) – Неговите романи разказват за ужасяващи убийства, кражби,

...
ХАВАНА (AP) – Неговите романи разказват за ужасяващи убийства, кражби,
Коментари Харесай

Писателят Леонардо Падура описва живота в Куба, докато неговото детективско „алтер его“ разкрива завладяващи престъпления

ХАВАНА (AP) – Неговите романи описват за ужасяващи убийства, обири, измами, подкупи и унизителни секрети. Но това даже не са най-важните тематики в историите, разказани от всепризнатия кубински публицист Леонардо Падура.

През последните четири десетилетия Падура, на 68 години, съумя да трансформира поредицата си от детективски трилъри в обществена и политическа хроника на Куба, изключително на Хавана, където е живял през целия си живот.

Островът, който той разказва в книгите си, които са преведени на десетки езици, е комбинация от стопански ограничения, афро -потомствен синкретизъм, корупция, пакости, ободряваща музика и възходящо неравноправие – всичко това подправено от гражданска война, белязала 20-ти век.

„ Пиша за проблемите на обособените хора в кубинското общество. И постоянно в моите книги, повече от трагични спорове сред героите, ще откриете обществен спор сред героите и тяхното историческо време “, сподели Падура пред Асошиейтед прес в скорошно изявление в дома си в Мантиля, гъсто обитаеми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР