Хасковското село Зорница се оказа първенец по машинно гласуване. Всичките

...
Хасковското село Зорница се оказа първенец по машинно гласуване. Всичките
Коментари Харесай

Хасковското с. Зорница първенец в машинния вот 

Хасковското село Зорница се оказа отличник по машинно гласоподаване. Всичките 174 поданици, които гласоподаваха в неделя, са го създали посредством машината в секцията, в това число възрастни хора.

Избирателите са 600, само че не всички са дали своят вот. Изненадан съм. Аз гласувах по обяд и се изненадах от празната урна, разяснява кметът на селото Сезгин Рашид. Според него имало и такива, които желали да пускат бюлетина, само че се тормозили за тайната на вота в случай че има малко бюлетини в урната. Така всички, влезнали в секцията предпочели електронното гласоподаване.

Хората са привикнали с електронните устройва. Много млади са в чужбина и родителите им контактуват с тях посредством обществените мрежи, добави от той. Ниската изборна интензивност също е повода дребното дали своят вот да го напарят по-един и същ метод, счита още той.

Все повече са електронните услуги, които са изключително комфортни в обстановка на пандемия. Ако множеството гласоподаватели бяха избрали машините, няма да има безпорядък и рисково скупчване на хора в изборната нощ, на каквото станахме свидели, защото броенето е по- бързо. Отделно са и разноските по тоновете хартия за бюлетини, добави още Рашид

168 от гласувалите да дали глас за Движение за права и свободи. Припомняме, че за Движението в Хасковска област са дали своят вот 13.26 на 100 от гласоподавателите и то печели един мандат в новото национално заседание.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР